Dolar 32,3355
Euro 35,2046
Altın 2.246,80
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildi

Kombassan Holding A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından 17.10.2016 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu toplantısında, Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı’na eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun getirildi..

Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildi
Aksaray Anadolu AŞ
18 Ekim 2016 11:11

Kombassan Holding’den yapılan yazılı açıklamada, “Kombassan Holding’in kuruluşundan bu güne kadar Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Sayın Haşim Şahin, holdingin daha dinamik bir şekilde gelişimini sürdürebilmesi için Yönetim Kurulu Başkanlığında kan tazelemesinin iyi olacağını belirterek başkanlık görevini Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlarından Sayın Ali Rıza Alaboyun’a devretmiştir.

Haşim Şahin Holding Yönetim Kurulunda Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaya devam edecektir.

Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Sayın Ali Rıza Alaboyun 63. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nde Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı, 64 ve 65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerinde ise Enerji ve Tabii Kaynakları Bakan Yardımcısı olarak görev yapmıştır.

Bilgi, birikim ve tecrübesiyle Kombassan Holding’i daha ileri noktaları taşıyacağına inandığımız Sayın Ali Rıza Alaboyun, 1957 Aksaray doğumlu olup, evli ve üç çocuk babasıdır. İlk ve Orta öğretimini Aksaray’da tamamlamıştır. 1975 Yılı Malatya Teknik Lisesi Makina bölümü mezunudur. 1983 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Maden İşletme Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra, 1983 ile 1989 yılları arasında Amerika Birleşik Devletlerinde Penn State Üniversitesinden Master derecesi almıştır. 1989 yılında Türkiye’ye döndükten sonra, 1989 ile 1994 yılları arasında Enerji Bakanlığı MTA ve Maden İşleri Genel Müdürlüklerinde çalışmıştır. 1994 ile 1996 yıllarında AFS Boru Sanayi A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyesi olarak, 1996-1997 yıllarında Etibank Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyeliği ile birlikte aynı dönemde Hollanda Etimine SA pazarlama şirketinde Yönetim Kurulu Üyesi ve Finlandiya Etiproducts OY pazarlama şirketinde Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmıştır. 28.05.2015 tarihinde seçildiği Kombassan Holding Yönetim Kurulu Üyeliğinden, 63. Dönem Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev alması nedeniyle 27.08.2015 tarihinde ayrılmak durumunda kalmıştır. 22., 23. ve 24. Dönem Aksaray Milletvekili olarak hizmet ettiği süreçte TBMM KİT Komisyon Sözcülüğü, TBMM AB Uyum Komisyonu Başkan vekilliği ve NATO Parlamentosu Türk Grubu Başkanı olarak görev yapmıştır” ifadeleri yer aldı.

Görev değişiminden sonra holdingin Yönetim Kurulu şu şekilde oluştu:

“Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Alaboyun, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haşim Şahin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Pirgon, Yönetim Kurulu Üyesi Talha Arslan, Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Canevi, Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Ulvi Bezirci.”

Açıklamada, “Yönetim kurulumuzda meydana gelen bu kan tazelemesinin şirketimiz, çalışanlarımız, milletimiz ve devletimiz için hayırlı ve bereketli çalışmalara vesile olmasını temenni eder, kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız” denildi..

ali-riza-alaboyun-kombassan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.