Dolar 32,3297
Euro 35,0425
Altın 2.281,75
BİST 8.988,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

‘KOP Okuyor Projesi’ hayata geçiyor

Aksaray Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ‘KOP Okuyor’ projesi hayata geçiyor..

‘KOP Okuyor Projesi’ hayata geçiyor
Aksaray Anadolu AŞ
24 Ocak 2017 14:13

Aksaray Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ‘KOP Okuyor’ projesi hayata geçiyor. Projenin en önemli hedefi topluma okuma alışkanlığı kazandırmak ve okuma kültürünü yaygın hale getirmek.

Aksaray Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen proje tanıtım toplantısına Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Milli Eğitim Müdürü H. Ömer Kartal, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hayrullah Alaboyun, Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE sorumlusu Selahattin Göktaş katıldı.

Projenin içreği ve hedefinden bahseden Milli Eğitim Müdürü H. Ömer Kartal, “KOP okuyor projesi kapsamında beledimizle işbirliği içerinde Aksaray’da kitap okuma kampanyası başlatıyoruz. KOP okuyor projesi dahilinde ‘Al Götür, Oku Getir’ sloganıyla vatandaşlarımıza kitap okuma farkındalığı oluşturmak istiyoruz. Bu proje KOP tarafından finanse ediliyor. 26 Bin liralık bir projedir.

Aksaray’da da belediyemizin uygun göreceği farklı noktalara Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığınca onaylı kitapların yer aldığı dolapları bırakarak vatandaşlarımızın kitap okumalarını sağlayacağız. Kitap koyacağımız bölge 15 Temmuz Milli İrade Meydanı olabilir, insanların yoğun olduğu otogar, adese içinde belediyemizin sanat atölyesi olabilir, yine emekliler lokali olabilir. Şimdiden vereceğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise içinde bulunduğumuz teknoloji çağında okuma alışkanlığı ve kültürünün sürdürülebilir olması için bu projeye destek verileceğini belirterek “KOP ile birlikte geçekleştirilen bu proje, okuma konusunda hakikaten bir farkındalık oluşturuyor. Okumak, teknoloji çağında daha fazla önem kazanıyor çünkü bilgisayarın, telefonun hakim olduğu bir çağda; her yaştan insanımızın okumaya yönelmesi ve okuma alışkanlığı edinmesinden daha güzel bir şey olamaz. İnsanlarımız yoğun olduğu yerlere kitaplarımızdan koyarız talep olursa kitap bıraktığımız noktaları artırabiliriz” diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü H. Ömer Kartal, Milli Eğitim Bakanlığın proje olarak tüm Türkiye’ye örnek gösterdiği Anadolu Mektepleri okumaları ile bu yeni projenin birlikte yürüyeceğini söyledi. Milli Eğitim Müdürü Karta, KOP’dan destek alan Güzelyurt ilçesi ve Anadolu mektep okumalarının devam ettiği Gülağaç ilçesinde bu projeyi başlatacaklarını duyurdu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.