Dolar 32,3408
Euro 35,1094
Altın 2.240,60
BİST 8.908,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 7°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Kudüs, Kerkük Ya Da Kerbela…

Tarihçi - Araştırmacı
18 Mayıs 2018 22:39

Son zamanlarda -onlarca yıldır hem de- dünya gündeminde Kudüs var. Filistin ya da İsrail penceresinden bakılan bu konu hakikaten çetrefilli. 7 buçuk milyar insanın yaşadığı dünyada 2 milyardan fazla Hıristiyan varken 1,5 milyar da Müslüman nüfus var. Yahudi nüfusu ise 14 milyona yakın. Ve bu nüfusun yarıya yakını İsrail’de yaşıyor.

Yahudiler çok ama çok az bir istisna haricinde İsrail’in menfaatleri için her şeyi yapabilecek durumdayken “tüm Müslümanlar Filistin’den; tüm Hıristiyanlar da İsrail’den yana” diyen birisine bırakın işin ehli birisini bir çocuk bile “güldürmeyin adamı” der. Evet herkes aslında bu işin sadece din ile ilişkisi olmadığı biliyor.

İsrail’in son katliamından sonra herkesin ağzında yine aynı nakarat var: “şu kadar Müslüman varken, şu kadar Arap hemen Yahudilerin yanındayken ve bu kadar Müslüman Yahudileri tükürseler boğar!”. Siz inanıyor musunuz bunun böyle olduğuna? Araplar birlikten-beraberlikten çok uzun zamandır kopuktur. Büyük kısmı konforlu yaşamın debdebesinde gömüldükçe gömüldüğünden hiç kimse umurunda değildir.  Uzatmaya gerek yok, Araplar’dan fayda olmaz. Sadece Kudüs’teki mevzuda değil, hiçbir konuda topa girmezler. Hz. Davut ve oğlu Hz. Süleyman döneminden sonra istilalar, katliamlar uzun dönem devam eden bölgede Hz. Ömer döneminde kısa bir süre de olsa huzur vardı. Hep kan ve gözyaşının hakim olduğu coğrafyada bundan sonra da durumun farklı olmayacağı öngörülüyor. Özellikle yakın dönemde İsrail’in güçlenmesi, palazlanması nasıl oluyor diye merak ettiğinizde bakıyorsunuz ki özellikle güçlü Arap ülkelerinin İsrail’e destekleri var. Böyle bir ortamda bu iş nasıl çözülecek? Birleşmiş Milletler’in aldığı kararları işine gelmediği için hiç ciddiye almayan İsrail bildiğini okumaya devam ediyor. Hatırlarsınız Şimon Perez’e Kur’an-ı Kerim’den devletlerinin yıkılacağı hatırlatılınca “Kur’an’ın bahsettiği Müslümanlar gelsin düşünürüz” demiş.

Evet, 1986’da söylenen bu söz üzerinden onlarca yıl geçmiş ve şuursuz Müslüman sayısı gün geçtikçe daha da artıyor.

Bu sadece Kudüs için geçerli değildir. Kerkük de mahzundur Doğu Türkistan da. Dünyanın her yerinde ağlayanların tamamına yakını Müslümanlardır.

Yani ağlayan biz Müslümanları ağlatanlar ilk bakışta düşman gibi görünse de aslında bunun asıl müsebbibi yine bizleriz. Sadece ve sadece kendi menfaati, rahatı iyi olsun da gerisi ne yaparsa yapsın zihniyetinden dolayıdır bu acılar, bu katliamlar.

Mısır’ın, BAE’nin ve daha nicesinin kimin kuklası olduğu gün gibi aşikarken Kerbela’yı sadece tarih kitaplarından okumak yanlış olur. Ayniyle değilse de misliyle yaşıyor Müslümanlar Kerbela’yı. Kerbela’da öldürülen Hz. Hüseyin ve beraberindekilerdi. Bugün ise Kudüs’te, Kerkük’te ve daha nice yerlerde Kerbela benzeri acılar yaşayanlar Müslümanlardır.

Biz Müslümanlar kıldan-tüyden meselelerden dolayı birbirimize düşman olduğumuz sürece de daha çok akıtırız gözyaşını ve de kanı!..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.