Dolar 32,3367
Euro 35,1613
Altın 2.242,18
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Kur’an-ı Kerim’i öğrenme aşkı engel tanımıyor

Aksaray’da doğuştan görme engelli kardeşler Adalet ve İbrahim Efe Kabadayı, Kur’ân-ı Kerîm okumayı öğrenmiş olmanın mutluluğunu yaşadılar..

Kur’an-ı Kerim’i öğrenme aşkı engel tanımıyor
Aksaray Anadolu AŞ
3 Eylül 2016 15:05

Ereğli Kapı Mahallesi’nde yaşayan ve glokom hastalığı nedeniyle doğuştan görme engelli olan Adalet Kabadayı (16) ve İbrahim Efe Kabadayı (11) kardeşler,geçen yıl İl Müftülüğü’nce 68 Aksaray Görme Engelliler Gençlik ve Spor Derneği’nde verilen Kur’ân okuma kursuna katıldı.

Burada braille alfabesiyle yazılan Kur’ân-ı Kerim öğreniminde bir ay gibi kısa sürede ilerleme kaydeden kardeşler, şu an tilavet eğitimi görüyor. Birçok zorluğa rağmen kardeşlerin en büyük hayali ise ileride çok iyi bir hafız olabilmek.

Kardeşlerden Adalet Kabadayı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kur’ân-ı Kerim’i öğrenmenin en büyük hayali olduğunu, bu hayaline ulaşmak için çok çalıştığını söyledi.

“Hiçbir Zaman ‘Of’ Demedik, Şükrettik”

Kur’ân okumayı öğrenirken birçok zorlukla karşılaştıklarını fakat yine de eğitimlerini sürdürmeye devam ettiklerini belirten Kabadayı, şunları kaydetti:

“Kardeşimle beraber kursa devamlı geldik. İkimiz de görmüyorduk. Buraya gelirken elimizde büyük Kur’ân’lar, bir tablet, bir de baston vardı. O kadar zor durumlarla karşılaştık ki yeri geldi kuma tırmandık, ağaçlara çarptık, araba aynalarına çarptık ama hiçbir zaman ‘of’ demedik, şükrettik. Buraya devamlı gelerek Kur’ân-ı öğrendik. Sabahın güneşine, ikindinin güneşine yakalandık. Yana yana öğrendik ama çok şükür ki öğrendik. Engelimizi bu şekilde aştık. Ben ilk başta 1 yılda bile öğrenemeyeceğimi düşünüyordum çünkü görenler bile zor öğreniyordu. ‘Biz nasıl öğreneceğiz?’ diye düşünüyordum ama azmedince insan gerçekten yapabiliyormuş. Şu anki hedefim ise iyi bir hafız olabilmek.”

“Öğrenmeye Engel Olan İnsanın Kalbi Ve Beynidir”

Adalet Kabadayı, gözlerinin görmemesinin bir şeyleri başarabilmeye engel olmadığını vurgulayarak, “Bence insan inandı mı her şeyi başarabilir. Bir şeyleri öğrenmeye engel olan insanın kalbi ve beynidir. Buradan ailelere sesleniyorum. Hiçbir zaman çocuğunuz görmüyor veya engelli diye ‘bir şey yapamaz’ demeyin.” ifadelerini kullandı.

“Kur’ân’ı Öğrenmek İçin Bahane Üretilmemeli”

Kardeşlerden İbrahim Efe Kabadayı ise Kur’ân okumayı öğrenmenin mutluluğunu yaşadığını ve bunun hiçbir duyguya eş olmadığını bildirdi.

Kur’ân okumayı ablasıyla çalışarak yaklaşık bir ayda öğrendiklerini anlatan Efe Kabadayı, “Biraz zor oldu öğrenmem. Takıldığım yerler çok oldu ama yine de başarıyla geçtim. İnsanlar Kur’ân’ı öğrenmek için bahane üretmemeli. Biz de inanarak öğrendik ve bunu başardık.” diye konuştu.

“Müftülük 2 Öğretici Görevlendirdi”

Dernek Başkanı Ramazan Dağ da dernekte görme engellilerin yapabileceği tüm faaliyetleri yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Daha önce görme engelli öğrencilere Kur’ân okumayı öğretilmesi için İl Müftülüğü’ne başvuruda bulunduklarına işaret eden Dağ, “Müftülük bizlere 2 öğretici görevlendirdi. Biz de öğrencilerimizin okuması için braille alfabesiyle yazılan Kur’ân-ı Kerîm ve Elifba’yı alarak derneğimize getirdik. Bu şekilde öğrencilerimize eğitim veriyoruz.” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.