Dolar 32,3397
Euro 35,1192
Altın 2.307,48
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

KÜSİ’nin çalışmaları değerlendirildi

Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurul üyeleri Vali Aykut Pekmez’i ziyaret etti..

KÜSİ’nin çalışmaları değerlendirildi
Aksaray Anadolu AŞ
19 Nisan 2017 18:56

Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurul üyeleri Vali Aykut Pekmez’i ziyaret etti.

Üniversite ve sanayi kuruluşları, girişimciler, yatırımcılar arasında ortak işbirliği ve etkileşiminin sağlanması için oluşturulan Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Kurulu üyelerini Valilik Makamında kabul eden Vali Aykut Pekmez kurulun Aksaray’da yürüttüğü çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Aksaray Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Refik Tezcan KÜSİ’nin 2023 hedefleri kapsamında Ar-Ge ve İnavasyona dayalı sanayi alt yapısını oluşturmak ve yüksek teknolojik ürün üretmek ve geliştirmek amacıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kurulduğunu Aksaray’da 2015 yılında oluşturulan KÜSİ Çalışma Gruplarının belirlenen amaca dayalı çeşitli çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

KÜSİ Bakanlık temsilcisi Aksaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Doğan Demiral, Aksaray Üniversitesi İl Temsilcisi Doç. Dr. Mehmet Emin Kara, Aksaray Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı H. İsmail Başer, Aksaray Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kurt, Organize Sanayi Bölgesi Müdür Vekili Ayhan Ermiş, KOSGEB Müdürü Hakan Koçak, Aksaray Ahiler Kalkınma Ajansı Koordinatörü Cahit Ertan’dan oluşan KÜSİ Kurul Üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirten Vali Aykut Pekmez; katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi ve bunların geliştirilmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Firmaların ürettikleri ürünlerini daha da geliştirerek bunları ihraç ürün haline getirebilmeleri noktasında KÜSİ’nin yol göstererek bu tür çalışmalara destek olması gerektiğini belirten Vali Pekmez; daha etkin projelerin ortaya çıkarılması için hep beraber gayret göstereceklerini bildirdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.