Dolar 32,3660
Euro 34,9560
Altın 2.325,42
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Mahalleli elektrik kesintisine isyan etti

Aksaray Merkeze bağlı Taşpazar Mahallesi Pirali Sultan Caddesi ve çevre sokaklarda dün akşam üzeri kesilen elektrikler bu gün öğleden sonra tekrar verildi..

Mahalleli elektrik kesintisine isyan etti
Aksaray Anadolu AŞ
21 Ocak 2016 18:08

Özelleşme ile birlikte vatandaşların sürekli eleştirilerine hedef olan elektrik dağıtım şirketi şimdide 22 saat süresince şehir merkezindeki elektrik arızasını gideremeyince vatandaşları isyan noktasına getirdi.

Dün akşam saat 17:00’de elektrikleri kesilen taşpazar mahallesi sakinleri önce durumun normal olduğunu düşünerek elektriklerin tekrar gelmesini beklediler. Arızanın uzun bir süre giderilmemesi üzerine elektrik dağıtım şirketini arayan vatandaşlar arızanın kısa sürede çözüleceği taahhüdü alarak beklemeye devam ettiler. Ancak mevsimin kış ayı olması merkezde bulunan bir çok binanın doğalgaz ile ısıtılması nedeniyle evler soğumaya başlayınca tekrar MEDAŞ’ı aradıklarını belirten vatandaşlar karşılarına ya kimsenin çıkmadığını çıkanlarında arıza kaydının yeni yapıldığını iddia ettiler.

Akşam kesilen elektrikler gece gelmeyince evde küçük çocukları olan ve hastaları olanlar yakın eş dost akrabalarının evlerinde misafir oldular. Konu hakkında açıklama yapan bazı vatandaşlar; “Bu gelişen Türkiye’de tam bir rezalet. Bunu daha nasıl anlatabiliriz ki. Burada görevini yapmayan elektrik şirketi hala çalışmaya devam ediyor. 22 saat bir mahalleye elektrik verilemiyor,kombiler çalışmıyor. Evler buz gibi ve buna katlanın deniyor. Nihayet buradakiler arızayı gideremeyince Konya’dan bir ekip gelerek saat 14:30 gibi elektrikleri açtı. Bunun bir sorumlusunun olması gerekiyor. Burası dağ başı değil neredeyse çarşı merkezi. Söz konusu şirketin fatura ödetmeye gelince hassasiyetini herkes biliyor. Madem burada tecrübeli elemanınız yok bu işi neden üstleniyorsunuz. Kime derdimizi anlatacağız. TEDAŞ varken ufak tefek kesintileri sorun ediyorduk. TEDAŞI mum ile arattılar. Güneydoğu’da fatura ödemeyenlerin metrelerce karda elektrikleri kesilmiyor. Ama burada şehrin ortasında rüzgar yok,fırtına yok elektrik kesilip 22 saat gelmiyor. Acaba bir kişi bu kış şartlarında bu vatandaşlar ne yaptı diye düşündü mü? Bir kişi bu sorunla ilgili bir açıklama yapma gereği bile duymuyor. Bizler Aksaraylılar olarak bu kadar mı değersiziz?” dediler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.