Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
21°C
Parçalı Bulutlu
Paz 22°C
Pts 26°C
Sal 31°C
Çar 27°C

Makarna Köprü Yarışması’nın finalinde 17 çalışma sergilendi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen “Makarna Köprü Yarışması” bu yıl yoğun bir ilgi gördü..

Makarna Köprü Yarışması’nın finalinde 17 çalışma sergilendi
Aksaray Anadolu AŞ
29 Mayıs 2017 16:01

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen “Makarna Köprü Yarışması” bu yıl yoğun bir ilgi gördü. Toplamda 65 grubun başvuruda bulunduğu yarışmada 17 grup finale yükseldi ve eserlerini sergiledi.

İkincisi bu yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelmesi planlanan Makarna Köprü Yarışmasının açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahaüddin Varol, tüm katılımcılara teşekkür etti ve bu gibi çalışmaların öğrencileri ileriye dönük projeler gerçekleştirmeye teşvik ettiğini belirtti. İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Sönmez ise geçen yıl ilki yapılan yarışmaya 25 grubun başvurduğunu, bu yıl rakamın 65’e yükselmesinin kendilerini de memnun ettiğini belirtti. Açılış konuşmalarının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Varol, yarışmanın sponsoru Kuzey Boru Yöneticisi Bülent Karaman’a bir plaket takdim etti. Jüri üyeleri, çubuk makarnalar ve tutkal kullanılarak inşa edilen köprüleri ilk olarak estetik ve özgünlük açısından değerlendirdi ve ilk puanlamasını yaptı. Son aşamada ise köprülerin ortasına bağlanan bir düzeneğe ağırlıklar yüklendi ve köprünün en fazla yük taşıma kapasitesi görülerek, puanlama netleştirildi. Yarışmanın birincisi “Köprü Neydi? Köprü Sevgiydi, Köprü Emekti” isimli grup olurken, “Master Of Spagetti” isimli grup ikinci, “Köprü Bizim İşimiz Sezon 2” isimli grup ise üçüncü oldu.

Dereceye giren yarışmacılara madalya, kupa ve hediye çeklerinin takdim edilmesinin ardından etkinlik, “ASÜ İçin Çal” ekibinin konseriyle tamamlandı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.