Dolar 32,3330
Euro 35,1684
Altın 2.241,35
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Mali Af Kanunu adlı panel yoğun gördü

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ile Aksaray Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası iş birliği ile ATSO Konferans salonunda düzenlenen 6736 sayılı Mali Af Kanunu adlı panel yoğun gördü..

Mali Af Kanunu adlı panel yoğun gördü
Aksaray Anadolu AŞ
24 Eylül 2016 17:26

İlimizde faaliyet gösteren işletmeler devletimizin uygulamaya koymuş olduğu Mali Af Kanunu ile ilgili olarak panelde ayrıntılı olarak bilgi alırken, panelin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini ilettiler.

Panelde açılış konuşmasını yapan ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, Mali Af Kanunun işletmelere derin bir nefes aldırdığını belirtirken konuşmasının devamında; “Bilindiği üzere ülkemiz 15 Temmuz 2016 gecesinde büyük bir sınav vermiş ve darbecilerin planlarını alt üst etmiştir.

Bu süre zarfında FETÖ/PDY örgütüne yönelik birçok işlem yapılmış ve örgütle üyeliği bulunan kişiler ve firmalar tasfiye edilmiştir. Yaşanan bu süreçte ülkemiz ister istemez ekonomik olarak sıkıntılı bir süreci yaşamış özellikle işletmelerimiz ve işverenlerimiz zor günlerden geçmiştir.

Hükümetimiz bu süre zarfında işletmelerin ve işverenlerin yanında olabilmek için birçok destek ve projeyi hayata geçirmiş son olarak ta vergi alacaklarında ve bazı alacaklarda af kanununu yürürlüğe koymuştur. Gerek ekonomik konjonktür gerekse firmalarımızın özel durumları nedeniyle zorda kaldıkları dönemlere ait bazı borçlarını ödeyemedikleri zamanlarda, bu ödeyemedikleri borçlar için bu kanunların çıkartıldığını görüyoruz.

6736 sayılı çıkarılan bu kanun, her şeyden önce vergi borçlarına ödeme kolaylığı, vadelendirme, af gibi çok çeşitli kolaylıklar getirmiştir. Bilindiği gibi, kesinleşmiş vergi ve buna bağlı olarak doğan Fer’i borçlara hem tutar hem de vade itibariyle yeniden yapılandırma olanağı sağladığı gibi ihtilaflı olan, dolayısıyla kesinleşmemiş borçlara da benzer olanakları sunmuştur.

Aynı olanaklar Sosyal Güvenlik Kurumu’na ve Gümrük İdareleri’ne olan borçlar için de söz konusudur. Bunun yanı sıra TOBB’a bağlı oda ve borsalarımıza olan aidat borçlarındaki gecikme zamları ve pek çok idare tarafından kesilmiş para cezaları da kapsama dâhil edilmiştir.

Borcun aslına kesinlikle bir indirim yok, bunun altını çizmek lazım. Yapılandırma kanunlarının temelinde şu vardır; hiçbir zaman borcun aslı ile oynanmaz. Asıl borç, her zaman ödenmesi gereken tutardır. Yapılandırılan rakamlar genel itibarı ile gecikme cezaları ve gecikme zamlarıdır. Bir de onlar tam prim olmadığı için idari para cezalarının asıllarıyla ilgili düzenlemeler vardır” Dedi.

ATSO Başkanı Ahmet Koçaş’ın konuşmasından sonra söz alan ve Aksaraylı firmaların Kanundan yararlanmasını gerektiğini belirten Aksaray Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Melih Özan ise açıklamasında ; “ Devletimizin 6736 sayılı çıkarmış olduğu Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu vergi borçları olan ve gecikme zammına maruz kalan işletmelerimiz tarafından son derece olumlu karşılanmıştır. Kanun kapsamında birçok konuda af getirilmiş olup firmalarımızın üzerinden maddi anlamda büyük bir yük alınmıştır. Kanunun yürürlüğe girmesi ile birlikte ülke genelinde ve ilimiz de binlerce işletme faydalanmaya başlamıştır. Kanundan yeni haberi ilimiz firmalarının bu noktada bilgi alarak faydalanmasını diliyoruz” Dedi.

ATSO Başkanı Ahmet Koçaş’ ve SMMMO Başkanı Melih Özan’ın konuşmasından sonra panelistler Yeminli Mali Müşavir, Baş Hesap Uzmanı Muzaffer Küçük, Yeminli Mali Müşavir, Baş Hesap Uzmanı Ömer Çakıcı tarafından katılımcılara bilgi verildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.