Dolar 32,3396
Euro 35,1060
Altın 2.238,79
BİST 8.859,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Mamasın Barajı Havzası koruma altında

Mamasın Baraj Gölü Havza Koruma ve Özel Hüküm Belirleme Projesi 2.Paydaş ve Bilgilendirme Toplantısı Aksaray Belediyesi Tiyatro Salonunda gerçekleştirildi..

Mamasın Barajı Havzası koruma altında
Aksaray Anadolu AŞ
22 Kasım 2015 22:56

Toplantıya, Aksaray Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Uluırmak, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Havza Yönetimi Daire Başkanı Taner Kimençe, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nden  Doç Dr. Nusret Karakaya, Aksaray Üniversitesinden Prof. Dr. Hatim Elhatip, Proje Yürütücüsü Sevgi Altun, kamu kurumları, üniversite ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Toplantıda; Aksaray İli sınırları içerisinde kalan ve Aksaray İline içme ve kullanma suyu sağlayan Mamasın Baraj Gölünün ve barajı besleyen su kaynaklarının korunması ve su kalitesinin iyileştirilmesi maksadıyla  belirlenecek özel hükümlere ilişkin tanıtım ve bilgilendirme yapıldı.

Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Uluırmak, Mamasın Havza Koruma ve Özel Hüküm Belirleme Projesi 2. Paydaş ve Bilgilendirme Toplantısının önemine değinerek hayırlı olması dileğinde bulundu.

Proje Yürütücüsü Sevgi Altun, sosyo ekonomik yapısı ve fırsatları konusunda çok detaylı bilgiler aktardı.

Aksaray Üniversitesinden Prof. Dr. Hatim El hatip ise Aksaray Mamasın Barajı havzasının jeolojik, hidrolojik ve hidrojeolojik özellikleri ile stratigrafik özellikleri konusunda bilgiler verdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.