Dolar 32,3390
Euro 35,1195
Altın 2.238,65
BİST 8.760,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Medya ve Adaylarda Olması Gereken

Deniz Kurtoğlu / haberaksaray.com
6 Ekim 2015 19:03

Efendim Medya Dr okuyucuları bilirler; ulusal medyaya takmışlığımız vardır. Aksaray’ın önemli eksiklerinden biri olarak, ulusal medyada yer alma eksikliğini görmekteyiz. Bununla beraber son 2-3 yılda Aksaray’da kurumlar ve hatta vatandaşlar epey yol aldılar. Artık ulusal haber değeri olan gelişme ve görüntüleri ulusal medyaya taşıma/taşıyabilme yönünde bir eğilim gerçekleşti.

Medya Dr’nin çağrılarından biri de şudur; Ey, Aksaray tanıtılmıyor diyen Aksaraylı ya da Aksaraysever! Peki, sen nördün? Evet, herkesin ulusal medya ayağı, çevresi olmayabilir. Peki, olanlar ya da biraz çaba ile Aksaray’ı ulusal medyaya taşıyabilecek konumda bulunan bürokratlar, iş adamları vs. siz ne yaptınız? Ya da Aksaray tanıtılmıyor diyen diğer vatandaşlar, bugüne kadar kaç medya organı aradınız, haber değeri olan gelişmelerden haberdar ettiniz? Ya da Aksaray’daki kurumları ve bu kurumların başındakileri ulusal medya konusunda teşvik ettiniz mi? Sizden oy isteyenlere ulusal medya misyonlarını sordunuz mu? İşte yine seçim arifesi. Adaylar sokaklarda, aramızda. Sayın adaylar, Aksaray ve ulusal medya ilişkisinin farkında mı? Bu konuda yetersiz olduğumuzun farkındalar mı? Ellerin yaylasını, bilmem nesini seyretmekten usandık. Devlet kanalı da dâhil olmak üzere Aksaray’ı yeterince göremiyoruz. Mesela hiç Narlı Göl’üm yukarıdan çekimi ekranlara yansıdı mı? Yansısa ilgi çekmez mi? Dünya’nın belki de yedi harikasından biri olma vasfındaki Ihlara Vadisi kaç ana habere konu oldu? Orayı gezen Uzakdoğulu turistler ve her sene aldığı ziyaret sayısı kaç kere ulusal basında zikredildi? Kıymetli adaylarımızın ulusal medya çevreleri var mı? Kaç Genel Yayın Yönetmeni tanıyorlar? Hadi o kalsın, kaç Yayın Müdürü’nü, Haber Müdürü’nü bizzat tanıyıp telefon edebilecek durumdalar? Bir telefonla, Aksaray’da yaşanan önemli bir etkinliği ulusal basına taşıyabilecekler mi? Ama vekilin bu işlerle ne alakası olur? Gereksiz. O işi başkaları yapsın diyorsanız, kusura bakmayın, sizinle aynı görüşte değiliz. Müsaade ederseniz, ben kendi görüşüme devam edeceğim; Pekâlâ, alakası var. Ya da vekillerin alakası yoksa mesela kimin alakası olacak? Kolay değil öyle ulusalda dakika, hatta saniye kapmak. Büyük bir rekabet yaşanıyor. Topu, Belediye’ye, Turizm Müdürlüğüne, şuraya buraya atmakla bu iş olmaz. Aksaray marka olmaz. Herkes taşın altına elini koyacak. Vekillerin de bu konuda çevresi olacak. Belediyenin ve diğer kurumların da. Yeter mi? Asla. Neden hep devletten (kurumlardan) bekliyoruz. Hani STK’lar? Mesela, nerede işadamları dernekleri?

Sorular böyle uzayıp gidiyor. Aksaray’daki ulusal haber değeri olan her olumlu hadiseyi ulusal basına aktarmak/aktarabilmek gibi bir işimiz olmalı. Bazılarımız bunu hobi edinmeli. Kurumlarımızın bu konuda birimleri ya da en azından vazifeli, prezantabl elemanları olmalı. Mesela Somuncu Baba Aşkın Sırrı Sinema Filmi çekiliyor. Birisi bu

yapımı, mesela Ülke TV’ye çıkarabilir, birisi Show TV’de haber yaptırabilir, Belediye Kanal 7’yi ayarlayabilir. İla ahir.. Burada şunu söyleyelim, ulusal medya konusunda kurumlarımızda gayret var. Ama şehrin gücü ile doğru orantılı. Bireyler bu işe dâhil olmadan istenen seviyeye ulaşmak çok güç.

Medya Dr sadece demez. Kendi de yapar. Zaten hobisi bu. TRT’nin Ankara Turizm Bakanlığı muhabirlerinden biri ile Mart ayı başında temas kurmuştuk. İki kere daha aradık. Somuncu Baba Filmi’nin 3. etap çekimleri var dedik. Kurumlarımız sizi ağırlayacak dedik. Nitekim 2 Mayıs Cumartesi günü sabah 10.00-10.15 arasında TRT Haber’de 15 dakika canlı yayın gerçekleşecek. Biraz takiple bu işler oluyor. Elbette bu tarz çalışmalara açık olan ve ulusal medyanın farkında olan Sayın Reis Haluk Yazgı Bey ile Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Mustafa Doğan’a teşekkürler.

Peki, biz neden bunu yazdık. İnanın hüsnü misal olsun diye..

Vesselam..

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.