Dolar 32,3865
Euro 35,0621
Altın 2.326,80
BİST 9.117,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Mehmet Akif Ersoy vefatının 79. yılında anılıyor

Mehmet Akif Ersoy vefatının 79. yılı dolayısıyla Aksaray’da anma programı düzenlendi..

Mehmet Akif Ersoy vefatının 79. yılında anılıyor
Aksaray Anadolu AŞ
28 Aralık 2015 17:00

Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski bakanı Sami Güçlü ’nün destekleri Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesinin katkılarıyla Aksaray’ında aralarında bulunduğu okuma grupları 13 ayrı şehirde Mehmet Akif Ersoy için anma programı düzenlendi.

Aksaray Okuma Grubunun Merkez Kız İmam Hatip Lisesinde düzenlediği anma programında milli şairin hayatı ve eserleri ele alındı.

Programa katılan Vali Şeref Ataklı yaptığı konuşmasında; yol işaretlerimiz olarak sayılabilecek özel kişilerin hayatı, faaliyetleri, fikirleri ile ilgili bilgi sahibi olunması gerektiğini söyledi.

Abide şahsiyetlerin söylediklerinin anlaşılması bakımından onlarla ilgili düzenlenen faaliyetlerin yararlı olacağını ifade eden Vali Ataklı; bu programlara katılan kişiler, anlatılanlarla ilgili fikir sahibi oldukları gibi başkalarının da bilgi ve fikir sahibi olmalarına yardımcı olacaklarını söyledi.

Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise rahmetli Mehmet Akif’in gök kubbe altında yol gösterecek izler bırakan şifa bırakan büyük şahsiyetlerden olduğunu söyledi.

Mehmet Akif’in vefatının 79. yılında Aksaray ile birlikte 13 vilayetteki okuma grupları tarafından düzenlenen ve 3 gün panel ve etkinliklerle anılacağını belirten Milletvekili Aydoğdu; “Gençlerin hayat yoluna devam etmek için Mehmet Akif’in pınarından nasiplerince istifade etmeye çalışıyorlar. Konuşmacılarımız burada Akif’in şiiri, hayatı ve mirasından nasibimize ne düşüyorsa onu anlatacaklar. Bu programın düzenlenmesinde emeği olan Tarım eski bakanımız Sami Güçlü ve bütün öğrencilerimiz tebrik ediyorum’ dedi.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Gülağaç Kaymakamı Mehmet Fatih Koca, Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, davetliler ve öğrencilerin katıldığı anma programında Aksaray okuma gruplarında yer alan; Merve Keskin, Şeyma Nur Çiğdem, Büşra Yavaş, Hillal Berru Özyün adlı öğrenciler Sümeyra Berk moderatörlüğünde milli şairin hayatı ve eserleri, İstiklal Marşının anlamı üzerine konuşma gerçekleştirdiler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.