Dolar 32,3361
Euro 35,1901
Altın 2.247,00
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Mehmet Akif misali değerlere ihtiyacımız var

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İslami İlimler Fakültesi (İİF) öğrencileri “Bir Dava Adamı Olarak Mehmet Akif” konulu bir panel ve şiir dinletisi düzenledi..

Mehmet Akif misali değerlere ihtiyacımız var
Aksaray Anadolu AŞ
9 Mart 2016 16:49

Etkinlikte, Mehmet Akif Ersoy’un yaşamı, eserleri, düşünceleri gibi detaylar ele alındı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, Mehmet Akif’in çok farklı anlamlar ifade ettiğini söyleyen ve kısa bir açılış konuşması yapan İİF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bahaüddin Varol, Akif’i dün ve bugün olduğu gibi gelecekte de okumaya ve anlamaya devam edeceklerini söyledi.

“Esasen olay Mehmet Akif özelinde, taşıdığımız ve parçası olduğunu iddia ettiğimiz İslam medeniyet ve kültürünün, inanç, bilgi ve birikiminin bir yansımasıdır” diyen Varol, “Biyolojik manada insanlar doğar, yaşar ve ölür. Öldükten sonra geriye dönük mesaj bırakabilmek ise her yiğidin harcı değildir. Mehmet Akif misali bizlere ruh, maneviyat ve geleceğe güvenle bakma duygusu aşılayan değerlere ihtiyacımız var” dedi. Akif’in daha iyi anlaşılabilmesi için yılın belli dönemlerinde çeşitli programlar tertiplediklerinden de söz eden Prof. Varol, “Bazı zamanlarda ilmi ve aksiyonu kendi ruhunda meczetmiş, yaşantısını düşüncesine göre şekillendiren, hayatını ona göre çizen insanlar ortaya çıkmıştır. Biz bunlara “mütefekkir” diyoruz. Duygu ve düşünce dünyasında fırtınalar estiren, bunu da aksiyon olarak yaşamına aktaran ilk mütefekkirimiz Peygamberimizdir. Ondan sonra gelen nesiller hep onu örnek almıştır ve Mehmet Akif de onu örnek almıştır” dedi.

Yapılan açılış konuşmasının ardından İİF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Şen moderatörlüğünde öğrenciler, Mehmet Akif’i anlattı; şiirlerini seslendirdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.