Dolar 32,3400
Euro 35,0909
Altın 2.239,60
BİST 8.793,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Mehmet Akif ve Asım’ın Nesli konferansı düzenlendi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, “Asım’ın Nesli” kavramına katkı sunabilecek çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Mehmet Akif ve Asım’ın Nesli konferansı düzenlendi
Aksaray Anadolu AŞ
16 Aralık 2016 19:17

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, “Asım’ın Nesli” kavramına katkı sunabilecek çalışmalar yaptıklarını söyledi.

– Tüm Öğrencilerimizin Temel Bilgileri Almasını İstiyoruz –

ASÜ, Kredi Yurtlar Kurumu ve İlim Yayma Cemiyeti işbirliği ile düzenlenen “Mehmet Akif ve Asım’ın Nesli” isimli konferans, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Selim Cerrah’ın da konuşmacı olarak katılımı ile gerçekleştirildi.

Programın açılışında konuşan Rektör Şahin, son dönemlerde Türkiye’de yapılan en hayırlı hizmetlerden birisinin, 4-6 yaş grubuna yönelik olarak düzenlenen Kur’an Kursları olduğunu belirtti.

Bunun devamı mahiyetinde ortaokul ve lisede Kur’an-ı Kerim, Siyer gibi seçmeli dersler olduğunu anımsatan Şahin, “Biz de Üniversitemizde bir seçmeli dersler havuzu oluşturduk. Bu havuzda İslami İlimler Fakültesi bünyesindeki hocalarımızın verdiği dersler de var. Biz, sadece İslami İlimler Fakültesi öğrencilerinin değil, diğer tüm bölümlerdeki öğrencilerimizin de, temel konularda bilgilenmesini istiyoruz. Bunun “Asım’ın Nesli” kavramına önemli bir katkı sunacağı kanaatindeyiz” dedi.

Somuncu Baba Tarih Araştırmaları Merkezi ile birlikte çok önemli çalışmalar ürettiklerine de dikkat çeken Prof. Şahin, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Aksaray’a değer katan önemli isimlerin, şehitlerimizin ve gazilerimizin hayat hikâyelerini kayıt altına alarak, bir sonraki nesle aktarabilmek için gayret ediyoruz. Küçük adımlarla büyük işler yapılabileceğinin farkındayız.”

– 15 Temmuz’da Hainlere Karşı Onlarca Kahraman Gördük –

İlim Yayma Cemiyeti Aksaray Şubesi Başkan Yardımcısı Bektaş Ayık ve Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Mahmut Danayiyen’in konuşmalarının ardından kürsüye gelen Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Selim Cerrah, 15 Temmuz’da, hainlere karşı Akif’in işaret ettiği Asım’ın Neslinden onlarca, yüzlerce kahramana tanık olunduğunu belirtti.

Türkiye’ye karşı yapılması planlanan en korkunç ve en kirli savaşa, bu toprakların evladı olan Ömer Halisdemir’in “dur” dediğini dile getiren Cerrah, “15 Temmuz’da Halisdemir gibi onlarca, yüzlerce kahraman gördük. Allah hepsinden razı olsun” dedi.

Akif’in müthiş bir insan, önemli bir deha ve dava adamı olduğunu anlatan Cerrah, “Safahat’ın altıncı kitabı ‘Asım.’ O şiir aynı zamanda bir hikâyeler bütünüdür. Orada 12-13 farklı hikâye anlatılır. Bu hikâyelerde Akif, bir toplumun nasıl bozulduğunu ve bu halini düzelterek nasıl ilerleyebileceğini anlatır. Evdeki, ailedeki, mahalledeki bozulmalardan söz eder. Akif, ‘Bu toplumu inşa etmemiz için yeni bir nesil oluşturmamız gerekiyor’ şeklinde bir pencereden bakıyor. Bu nesil namuslu, iffetli, temiz ahlaklı, dürüst olacak. Akif, tüm bunların, İslam medeniyetine yani öze dönüşle mümkün olacağını söylüyor” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Rektör Şahin, Selim Cerrah’a, katılımı münasebetiyle “Teşekkür Plaketi” takdim etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.