Dolar 32,3355
Euro 35,2046
Altın 2.246,80
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Mercedes Benz Türk Fabrikası’nda temel atıldı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Mercedes Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası’nın 113 milyon euroluk kapasite artırım yatırımının temelini attı..

Mercedes Benz Türk Fabrikası’nda temel atıldı
Aksaray Anadolu AŞ
10 Şubat 2016 17:09

Mercedes Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası, kapasite artırımına giderek yeni ek tesisin temel atma törenini düzenledi. Temel Atma törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Vali Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Ak Partili Haluk Şahin Yazgı, Mercedes Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası Müdürü Prof. Dr. Frank Lehmann ve davetliler katıldı. Törende konuşan Bakan Işık, Mercedes Benz Türk Aksaray Kamyon fabrikasının 1986 yılında üretime başladığını, 2015 yılı sonuna kadar 350 milyon euro yatırım yapıldığını, temeli atılan tesisle birlikte önümüzdeki 3 yıl 113 milyon euro daha yatırım yapılacağını ve böylelikle üretim kapasitesinin yüzde 100 oranında artırılmış olacağını söyledi. Bakan Işık, yeni yatırımla birlikte fabrikada çalışan işçi sayısınında bin 800’den 3 bine yükseleceğini kaydetti.

”2015’DE 1 MİLYON 359 BİN TAŞIT ÜRETTİK”

Türkiye’nin Avrupa’da otobüs ve hafif ticari araç üretiminde birinci, kamyon üretiminde de ikinci sırada yer aldığını hatırlatan Bakan Işık şunları söyledi:

”2015 yılında, bir önceki yıla göre yüzde 16 artış ile toplam 1 milyon 359 bin taşıt ürettik. Traktörü de eklersek, toplam üretimde 1 milyon 400 binin de üzerine çıktık. Yine geçtiğimiz yıl, küçük kamyon üretimimiz yüzde 42, kamyonet üretimimiz yüzde 31 ve ağır kamyon üretimimiz de yüzde 6 oranında artış gösterdi.”

Bakan Işık, dünyada önde gelen otomotiv firmalarının son yıllarda yatırımlarını Türkiye’de yapmayı tercih ettiklerini belirterek, ”Bu yatırımlar, ülkemize duyulan güvenin bir eseridir.”dedi.

“TÜBİTAK’TA BİR OTOMOTİV MÜKEMMELİYET MERKEZİ DE KURUYORUZ”

Bakan Işık, konuşmasına yerli otomobil üretimine de yer verdi. Işık, ”Çalışmalarını sürdürdüğümüz yerli otomobil projesiyle, batarya, elektrik motoru, sürücü kontrol ünitesi ve otonom araç sistemleri gibi teknolojileri ülkemize kazandırmış olacağız. Bu amaçla, TÜBİTAK’ta bir Otomotiv Mükemmeliyet Merkezi de kuruyoruz. Yerli dizel motor üretmek amacıyla bir Motor Mükemmeliyet Merkezi kurmak için de çalışmalarımızı başlattık. Otomotiv sektöründe büyük bir ihtiyaç olan Otomotiv Test Merkezi’ni Bursa Yenişehir’de kurmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Test merkezini kuracağımız 4.300 dönüm arazinin tahsis ve kamulaştırma işlemlerini tamamlamış durumdayız. Test merkezinin ilk aşaması olarak fren test pistinin inşaatına bu yıl içinde başlayacağız. Yine havacılık, uçak ve gemi teknolojileriyle ilgili bir mükemmeliyet merkezi kurmayı planlayan Rolls Royce firması ile TÜBİTAK arasında da bir protokol imzalandı” diye konuştu.

Bakan Işık, temel atma töreninden sonra fabrikanın yemekhane bölümünde sıraya girip yemeğini aldı ve işçilerle birlikte yedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.