Dolar 32,3352
Euro 35,0901
Altın 2.234,39
BİST 8.733,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Mesleki Yeterlilik Belgesi başvuru kayıtları devam ediyor

5544 sayılı Kanun ile yürürlüğe giren “ Mesleki Yeterlilik Belgesi” zorunluluğu bulunan mesleklerde sınav ve belgelendirme çalışmaları TOBB – MEYBEM kanalı ile devam ederken, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası başvuruları almaya devam ediyor.

Mesleki Yeterlilik Belgesi başvuru kayıtları devam ediyor
Aksaray Anadolu AŞ
18 Şubat 2017 12:16

5544 sayılı Kanun ile yürürlüğe giren “ Mesleki Yeterlilik Belgesi” zorunluluğu bulunan mesleklerde sınav ve belgelendirme çalışmaları TOBB – MEYBEM kanalı ile devam ederken, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası başvuruları almaya devam ediyor.

Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde mesleki yeterlilik belgesi zorunlu hale gelirken, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mesleki Yeterlilik Belgesinin şuan için 48 meslekte zorunlu hale geldiğinin altını çizen ATSO Başkanı Koçaş, yapmış olduğu açıklamada; “ 5544 sayılı Kanun ile yürürlüğe giren “ Mesleki Yeterlilik Belgesi” çalışmaları Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve MEYBEM tarafından hızla devam etmektedir.

Ülkemizin her ilinde ve ilçesinde TOBB’a kayıtlı Oda ve Borsalarımızca bu çalışmalar hızlı bir şekilde ilerlemektedir. İlimizde de bu çalışmaları yürüten Aksaray Ticaret ve Sanayi Odamıza yoğun bir başvuru talebi gelmekte ve Mesleki Yeterlilik Belgesi Başvuru kayıtları devam etmektedir.

Burada bir konunun altını çizmek istiyorum. İş müfettişlerince yapılan denetimlerde belgesiz her bir çalışana, her bir ay için 500 TL idari para cezasının kesilecek olmasıdır. 40 Meslek dalı için denetimler 1 OCAK 2017 tarihinde başladı.

Burada çalışanların herhangi bir cezaya maruz kalmaması için hemen Ticaret ve Sanayi Odamıza gelerek başvurularını yapmalarını bekliyoruz.

31.12.2017 tarihine kadar sınavlar ücretsiz olup sınava girmeden bir hafta öncesinde yine ücretsiz olarak eğitim verilecektir.

Uluslararası geçerliliği olan bir belgeye sahip olacak olan çalışanlar belgeye sahip olmaları ile birlikte herhangi bir idari ceza ile karşılaşmayacaklardır.

Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışan vatandaşlarımızı Aksaray Ticaret ve Sanayi Odamıza gelmelerini, kurslarımıza başvurularını yaparak Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olmaya davet ediyoruz.

Son olarak vatandaşlarımızın dolandırıcıların oyununa gelmemeleri için Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından TS EN ISO/IEC 17024 Uygunluk değerlendirmesi – Personel belgelendiren kuruluşlar için genel şartlar standardı kapsamında 40 Meslekte akredite edilen ve, MYK tarafından yetkilendirilen firmalardan belge sahibi olmalarını diliyoruz. Bununla ilgili olarak firmaları öğrenmek isteyen vatandaşlarımız Mesleki Yeterlilik Kurumu resmi web sitesi olan www.myk.gov.tr adresinden bilgi alabilirler ”Dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.