Dolar 32,3401
Euro 35,1148
Altın 2.238,24
BİST 8.791,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

MHP İl Başkanı Erel: Aksaray sahipsiz değil!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aksaray Av. Ayhan Erel yaptığı açıklamada Aksaray sahipsiz değildir dedi..

MHP İl Başkanı Erel: Aksaray sahipsiz değil!
Aksaray Anadolu AŞ
25 Ocak 2016 16:12

İl Başkanı Erel açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Biz MHP teşkilatları olarak Aksaray’ımızın tüm sorunları bir bir bilmekteyiz. Bu sorunları ve çözüm yollarını söylemekten dilimizde tüy bitti. 7 Haziran seçimlerinden sonra iktidar partisi Aksaray’dan beklediğini bulamayınca hemen Hastane temeli atıldı, Tıp fakültesi kararı verildi, anjiyo ünitesi hava alanı , demir yolu sözü verildi. 1 Kasım seçimlerinde tek başına iktidar olan AKP Aksaray’dan tekrar 3 milletvekili çıkarınca verdiği sözleri unuttu. MHP olarak anjiyo ünitesini gündeme getirdik hizmete girdi. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Hastanenin söz verildiği gibi 600 yataklı olmasını bekliyoruz.

Tıp fakültesi kararının kağıt üzerinde kalmaması için konuyu gündemde tutmaya devam edeceğiz. Aksaray organize sanayi bölgesinin gelişmesini sağlayacak ve Mersin Limanına bağlayacak olan Aksaray-Ulukışla demiryolu çalışmalarına biran önce başlanılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Sayın Ulaştırma Bakanının yapılacağını beyan ettiği Niğde- Aksaray Hava alanın Aksaray’a yapılması için sayın milletvekillerimizi göreve davet ediyoruz.

Aksaray’ın sağlıklı içme suyu artık belediye boyutlarını aşmış durumdadır. Konunun hükümet boyutlarında ele alınıp hemen çalışmalara başlanarak ecemiş suyu Aksaray’ın içimine sunulmalıdır. Çöl bölgesinde yer altı suları bittiğinden önümüzdeki yıllarda tarımda büyük bir sıkıntı baş gösterecektir. Bunun önlemek için Kızılırmağın suyunu çöl diye tabir edilen yörelerle buluşturmak zorunlu hale gelmiştir.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ilk defa yayımlanan illerde yaşam endeksi ile bireylerin ve hane halklarının yaşamını objektif ve subjektif göstergeler kullanarak yaşam boyutları ayrımında il düzeyinde yaptığı ölçümlerde Aksaray yaşanabilir iller sıralamasında 54. sırada, güvenlikte 58. sıradadır. alanlarda bu seviyelerdedir. Aksaray’ı 14 yıla yakındır yönetenlerin kendilerini muhakeme ve muhasebeye çekmelerinde fayda olacağı kanaatindeyiz.
Aksaray’ımızın hakettiği seviyeye gelmesi için iktidarın talep ve önerilerimize kulak vermesi gerekmektedir. Zira halkın deyimi ile seçimin ve senedin günü çabuk gelir. Bizden hatırlatması..”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.