Dolar 32,3369
Euro 35,1195
Altın 2.238,84
BİST 8.770,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

MHP Vekil çıkarınca, Ankara Aksaray’ı hatırladı

MHP Aksaray Milletvekili ve adayı Turan Yaldır , “7 Haziran’da yapılan seçimlerde şahsımın milletvekili olması birilerini huzursuz etti” dedi..

MHP Vekil çıkarınca, Ankara Aksaray’ı hatırladı
Aksaray Anadolu AŞ
11 Ekim 2015 14:12

MHP Aksaray Milletvekili ve adayı Turan Yaldır yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Benim Aksaray’dan milletvekili seçilmemle birlikte Aksaray’ı 13 yıldır hatırlamayan AKP hükümetlerinin hatırlamısına neden olduk. Birilerinin uykusunu kaçırdı. Benim Aksaray’da MHP’den milletvekili olmam, Aksaray gibi bir ilin Ankara’da hatırlanmasına vesile olduk diye düşünüyorum. Demek ki birileri rahatsız oldu ve Aksaray’ akıllarına geldi. Aksaray’ın seçimlerde kek olmadığını anladılar. Aksaray’lı seçmenlerde bunun farkında” dedi.

MHP Milletvekili Turan Yaldır açıklamasını şöyle sürdürdü; 13 yılda Aksaray’dan çuval çuval aldıkları oyların hakkını vermeyen AKP hükümeti, gelinen nokta da Aksaray’da bir milletvekilini kaybetmesi, bugün sürekli sık sık Aksaray’a bakanların gelip gitmesine, Aksaray’lı geçici de olsa bakanların olmasına ve Aksaray’a yeni yatırımlar düşünülmesine vesile olduğuna kanaatindeyim” dedi.

Yaldır, Bugün bir kağıt parçası da olsa, Aksaray’a yıllardır yapılmayan TIP fakültesi için Bakanlar kurulu kararı çıktı. İnşallah Tıp fakültesini uygulamaya almak, vatandaşımızın teveccühü ile bizlere nasip olur. Bizler Tıp fakültesinin bakanlar kurulu kararının her zaman takipçisi olacağız” dedi.

Sağlık Bakanının Aksaray’a gelerek Yeni devlet hastanesinin temel atma törenindeki konuşmalarını da eleştiren MHP Milletvekili Turan Yaldır, Sadece Tıp Fakültesi değil, geçtiğimiz günlerde 400 yataklı devlet hastanesi yapımı için temel atımı söz konusu oldu. Ne yazık ki bir siyasi şova dönüştü. Biz tamamen iyi niyetimizle o temel atma törenine katıldık. 7 Haziran seçimlerinde oluşturduğumuz Mahalle baskısı sonucunda devlet hastanesinin temeli atılıyor. Biz yaptık demiyoruz. Şehirde vatandaşımızın gündemine getirdik. Mahalle baskısı sonucu hastane temeli atıldı. AKP Milletvekili adayları şehirde dolaşırken, bizlerin söylediği hani Tıp Fakültemiz, hani hastanemiz, hani demiryolumuz, hani havaalanımız, sorularının sık sık AKP’li yetkililere aktarmasından Mahalle baskısı Milliyetçi Hareket Partisi olarak oluşturduk ki 400 yataklı her ne kadar doğru bir yerde olmamış olsa da mevcut Esentepe’deki hali hazırdaki yeri kullanılmamış olsa da hastane temelinin atılmasının Ankara’yı hatırlaması olarak düşünüyoruz. Mevcutta 512 yataklı devlet hastanemiz var iken bunların mevcutların kapanıp 400 yataklı hastaneye dönüştürmesi esasında Aksaray’da sağlık açısından şehri çok iyi tanımadıklarını aman aman önemli bir proje olmadığı kanaatindeyim.

Sayın bakan konuşmasında 2 Kasım itibari ile Aksaray’da anjio ünitesinin hizmete gireceğini, seçim yatırımı olmasın diye 2 Kasım’ı bekleyeceklerini söylüyor Peki, seçim yatırımı yapmama adını bunu söylüyorsunuz ama seçim öncesinde gelip bir an da temel atma programı adı altında siyasi şov yapmanız bu hastane de CHP ve MHP’lilerinde muayene edileceğini belirtecek kadar düşük cümleler kurmasını ben bir bakana yakıştıramadım.

Bu ülke de her hükümetin millet menfaatine hizmet ettiğini söyleyen Yaldır, Türkiye Cumhuriyeti Devleti 1923 de kuruldu. 1923’den 2002’den bu yana kadar hiçbir devlet kurumunda vatandaşın siyasi partisi, dini, dili, ırkı mezhebi sorulmaksızın, bakılmaksızın devlet aynı şefkati ve yaklaşımı gösterirken, geldiğimiz nokta da CHP’lilerde MHP’lilerde bu hastane de muayene olacak gibi talihsiz bir açıklamayı ülkenin bakanı yapıyor. Kendilerinden önce Aksaray ilinde 10 tane ambulansın olduğunu söyleyecek kadar Aksaray’ı bilmiyor ve

tanımıyor. 6 ilçemizde 2 şer tane ambulans sadece MHP hükümeti döneminde vardı. MHP döneminin öncesinde de vardı. MHP olarak getirdik demiyoruz ama MHP’nin hükümet olduğu dönemde sağlık bakanımız Osman Durmuş’un gayretleri ile ilimizde 36 tane proje tamamlandı. Peki, AKP’nin 13 yıllık tek başına iktidarlar döneminde Aksaray’da kaç tane projeleri tamamlandı. Hangi eser onların, ilçelerdeki 6 tane devlet hastanesi MH döneminde tamamlanıp teslim edildi. Vatandaşımızın hizmetine açıldı. Bizim açmış olduğumuz devlet hastanesine bu adamlar uzman doktor bulamıyorlar. Devletin bütün imkanlar kendilerinde iken, vatandaştan çuval çuval oy almışken, yurt dışındaki gurbetçilere Aksaray’lılar el avuç açıyormuş, yani böyle bir saçmalık olur mu? Utanmasalar Türkiye Cumhuriyeti 2002 yılında Recep Tayyip Erdoğan tarafından kuruldu diyecek kadar gaflete düşecekler. AKP döneminde güzel işler yapıldı ama sadece AKP hükümetleri döneminde değil, Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden beri bu ülke topraklarında kim bu millet menfaati için çivi çaktı ise Allah razı olsun deriz”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.