Dolar 32,3360
Euro 35,1748
Altın 2.245,09
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

MHP’den Hocalı Katliamı açıklaması

MHP Aksaray İl Başkanı Ramazan Kaşlı, Hocalı Katliamı’nın yıl dönümünde bir basın açıklaması yaptı..

MHP’den Hocalı Katliamı açıklaması
Aksaray Anadolu AŞ
26 Şubat 2017 22:31

MHP Aksaray İl Başkanı Ramazan Kaşlı, Hocalı Katliamı’nın yıl dönümünde bir basın açıklaması yaptı. İl Başkanı Ramazan Kaşlı açıklamasında, Hocalı Katliamı’nı nefretle kınıyoruz dedi.

Kaşlı açıklamasının devamında şu ifadeleri kaydetti:

“Yurdumuzun her köşesinde, geçmişte emperyalistlerin tetikçiliğine soyunan Ermeni canavarlarının eseri ve acımasızlıklarının sonucu olan toplu mezarlar bulunmaktadır. Hocalı katliamı bu kapkara zincirin bir halkası olarak hepimizin yüreğinde derin izler bırakmıştır. Ermeni ölüm tacirleri ve onların arkasında duran vahşiler, babanın gözü önünde evladını, evladın gözü önün de babayı kurşuna dizmişlerdir. Tarih her şeyiyle şahittir ki, Hocalı karanlığa gömülmüş, Türk’ün varlığı ve Türk’ün hayatı alçakça kıyıma uğratılmıştır. Ürperti verici seri cinayetler ve en aşağılık suçlar Hocalı’da işlenmiştir. Dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın”, Yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında 1992’de yaşananlar, aklın ve insanlığın iflas ettiği bir zamana tekabül etmiştir.

Ermeni caniliğinin, gözü dönmüşlüğünün ve ilkelliğinin kanlı yüzü Hocalı’da bir kez daha ortaya çıkmış ve bunun bedeli de ağır olmuştur. Rus yardımıyla, Ermeni acımasızlığının Hocalı’ya ve Yukarı Karabağ’ın her bölgesine ölüm yağdırması Türk milleti tarafından asla unutulmayacak ve dünya durdukça da affedilmeyecektir. Binlerce soydaşımız yaralanmış, kaybolmuş ve Ermeni esaretine maruz kalmıştır. Bu manzara deyim yerindeyse Ermeni katiller tarafından yürütülen etnik temizlik harekatının adı ve tanımından başka bir şey değildir. Herşey ortadadır ki insanlığın ufku Hocalı’da kararmış ve Ermeni ölüm makinesi fazla mesai yapmaktan hiç yorulmamış ve vazgeçmemiştir. Yukarı Karabağ yanmış, Hocalı yıkılmış ve Türklük can evinden vurulmuştur.

Unutmayınız ki Hocalı, Türk milletinin vicdanı ve dinmek bilmeyen feryadıdır. Hocalı, milli taleptir, iddiadır ve kalp atışıdır. Hocalı, onurdur, haysiyettir ve pazarlığı olmayacak şeref konusudur. Bununla birlikte Azerbaycan topraklarının yüzde 20’sinin hala işgal altında bulunması da hepimiz için üzüntü ve elem verici bir durumdur. Ne ilginç bir rastlantıdır ki Hocalı’da kan döken Ermenistan, hala vatan topraklarımızla ilgili hak iddia etmektedir.

25-26 Şubat 1992 tarihinde Hocalı, Ermeni azgınlığının ve acımazsızlığının iğrenç yüzüyle karşılaşmış ve bu kapsamda soydaşlarımız ağır ve kanlı bir saldırıyla sarsılmıştır. 106’sı kadın, 63’ü çocuk, 70’ten fazlası yaşlı olmak üzere 613 Azerbaycanlı kardeşimiz hunharca ve alçakça katledilmiştir.

Bu vesileyle başta Hocalı olmak üzere, Ermeni saldırılarıyla hayatını kaybetmiş bütün soydaşlarımızı ve ecdadımızı hürmetle yad ediyor hepsine Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.