Dolar 32,3375
Euro 35,1809
Altın 2.245,46
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

MHP’nin eski İl Başkanlarından kurultay çağrısı

MHP’de yaklaşan tüzük kurultayı öncesi önemli bir gelişme yaşandı. Aralarında il, ilçe ve çok sayıda üst kurul delegesinin bulunduğu MHP’lilerden “değişim çağrısı” geldi. Açıklamayı görevden alınan Bursa İl başkanı yaptı.

MHP’nin eski İl Başkanlarından kurultay çağrısı
Aksaray Anadolu AŞ
13 Haziran 2016 18:58

MHP’de, değişim istediği için görevden alınan ya da istifa eden, aralarında Aksaray eski il başkanı Av. Ayhan Erel’in de bulunduğu eski 27 İl ve 5 ilçe başkanı Ankara’da düzenledikleri basın toplantısıyla bildiri yayınladı.

Aralarında çoğu delege olan MHP’liler, partilileri ve vatandaşları, değişim için 19 Haziran’da olağanüstü tüzük kurultayına davet etti.

Ankara Anadolu Downtown otelde düzenlenen toplantıda il ve ilçe başkanları adına açıklamayı Bursa eski İl Başkanı Mehmet Yüksel yaptı. Yüksel’in il ve ilçe başkanları adına okuduğu bildirinin dikkat çeken başlıkları şöyle:

HAYAL KIRIKLIĞI

“MHP uzunca bir dönemden beri yerel ve genel seçimlerde Türk Milletine hizmet edecek siyasi başarıyı elde edememiştir. Son olarak 1 Kasım da yapılan milletvekilliği genel seçim sonuçları, bizler için siyaseten tam bir hayal kırıklığı yaşatmıştır. Bu durum beraberinde camiamız mensuplarında bir sarsıntıya ve hüsrana sebep olmuş beraberinde derin sorgulamaların önünü açmıştır. Seçim sonuçları yalnızca Türk milletinin son kalesi MHP tabanında değil genel olarak milliyetçi, vatansever kesimlerde de ciddi üzüntüye sebep olmuş ve ümitsizlik duygusu had safhaya ulaşmıştır.”

İKİ SEÇENEK

“Bunlardan birincisi; Ya tam anlamıyla teslimiyet ve siyaset sahnesinin dışına itilme,  Ya da yeniden bir diriliş, değişim ve şahlanış adına harekete geçme. Elbette biz ülkücülerin lügatinde pes etmek,  teslim olmak yer almadığına göre, bizler ikinci alternatifi yani dirilişi, değişimi ve şahlanmayı tercih ettik. Bu şahlanışın yeri ve adresi MHP’dir. Yolu ise öncelikle Tüzük Kurultayı ve akabinde yapılacak olan seçimli Genel Kuruldur. Bu manada ülkücü iradenin sesi olan üst kurul delegeleri kendi aralarında topladıkları 548 imzayı MHP Genel merkezine avukatları aracılığıyla teslim etmişlerdir. Genel başkan ve genel merkezimiz bu yazılı talepleri dikkate almamış, hatta yok saymış ve mahkeme kapılarını adres göstermiştir. Yani demokratik haklarını kullanarak istişare zemini arayan ülküdaşlarımıza gidin hakkınızı mahkemede arayın denmiştir.”

19 HAZİRAN’DA ANKARA’DAYIZ

“Böylelikle başlayan hukuki süreç Yargıtay 18. Hukuk dairesinin onama kararıyla son bulmuştur. Bu kararla MHP genel merkezince yok hükmünde sayılan 548 üst kurul delegesinin haklı ve meşru kongre talebi kabul görmüş ve Çağrı Heyeti kongreyi toplamakla görevlendirilmiştir. Bunun dışında yapılan kongre çağrıları hukuki dayanaktan yoksundur. Önceleri Yargıtay kararına saygı duyacaklarını beyan edenlerin, bu onama kararı karşısında farklı arayışlara girmeleri manidardır. Hal böyleyken, her şey apaçık ortada iken 19 Haziran tarihli kurultay Çağrısını tanımamak, haksızlıktır, hukuksuzluktur, ülkücü iradeye güvensizlik ve saygısızlıktır.”

YETKİ ÇAĞRI HEYETİ’NDEDİR

“Yargıtay kararıyla MHP’de yapılması planlanan Olağanüstü kurultayın önünde hiçbir engel kalmamıştır. Yazılı ve görsel basın ile sosyal medya da, her ne kadar kargaşa havaları estirilse de bizce her şey nettir. Kanunlardan aldığı yetki çerçevesinde,  olağanüstü kurultay toplanmasında tek yetkili olan Çağrı Heyeti 19 Haziran 2016 tarihinde Ankara Büyük Anadolu Otelinde kongre yapılmasına ilişkin davette bulunmuştur. Bu davet aynı zamanda Son Seçilmiş Teşkilat Başkanları olarak bizim de çağrımızdır. Sürecin başından bu yana onlarca il ve ilçe teşkilatları görevden alınarak teşkilatların kapılarına kilitler vurulmuş, farklı zeminlerde ölçüsüz sözlerle ülküdaşlık hukuku zedelenmiştir. Artık ülkücü irade ile inatlaşmaktan, ülkücüyle bilek güreşi yapmaktan vazgeçilmelidir. Vazgeçilecek tek bir ülküdaşımız olmadığı şuuruyla hareket ederek 19 Haziran’da yapılacak tüzük kurultayımıza bütün ülküdaşlarımızı davet ediyoruz.”

19 HAZİRAN DÖNÜM NOKTASIDIR

“19 Haziran tarihi sadece tüzük değişikliği yapılacak olan bir tarih değildir. Milliyetçi Hareket mensupları ve de büyük Türk Milleti için çok önemli bir gündür. Adeta bir dönüm noktasıdır. Yok farz edilen,  tanınmayan ve hiçe sayılan ülkücü iradenin varlığını sağır kulakların duyacağı, kör gözlerin göreceği gün olacaktır. Tek akılla değil, ortak akıl ve istişarenin hâkim olduğu MHP’ye dönüş günüdür. Teşkilatların kapısına kilit vuran değil, teşkilatları büyütecek, yetkili ve etkili kılacak zihniyetin hâkim olacağı gündür. Her kongre döneminde demokratik hakkını kullanan bütün adaylara, CIA ajanı, MOSSAD ajanı, KGB ajanı, paralelci gibi iftiralara uğratılmasının, dışlanmasının, yok sayılmasının sona ereceği gün olacaktır. Önce ülkem, sonra partim, sonra ben diyen anlayıştan vazgeçilerek, önce ben, şimdi ben, sonra ben, yine ben, hep ben, ben, ben diyen bir anlayışın bittiği gün olacaktır.”

TOYUMUZA BEKLİYORUZ

“Bizim bu değişim talebimiz ve kurultay çağrımız; Ülküdaşlarımız arasında yüksek bir seviyede karşılık bulmuştur. Bu talep camiamız üzerindeki karamsarlık havasını dağıtmıştır. Bu talep umutsuz olan Türk milletinin umutlarını yeşertmiştir. Bu çağrıya halkımız Salonlarda, sokaklarda, caddelerde ve meydanlarda ses vermiştir. Bu çağrı ülkemizin dört bir yanında büyük bir heyecan dalgası meydana getirmiştir. Bu taleplerin gerçekleşeceği adres Çağrı Heyeti’nin davetiyle 19 Haziran 2016 tarihinde Ankara Büyük Anadolu Otelinde gerçekleşecek Olağanüstü Tüzük Kurultayıdır. Bugün Türk tarihinde bir dönüm noktasıdır. O ana şahitlik etmek için, o ana katkı koymak için biz Milliyetçi Hareket Partisinin son seçilmiş İl Başkanları olarak orda olacağız. Kutlu davamızın, bu kutlu gününe şahitlik etmek üzere, üst kurul delegesi arkadaşlarımızı,  partililerimizi, ülküdaşlarımızı ve Türkiye sevdasıyla yanıp tutuşan kalpleri ellerinde bayraklarıyla Ankara’ya kongre salonuna, toyumuza bekliyoruz.”

 

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ SEÇİLMİŞ SON İL BAŞKANLARININ “19 HAZİRAN’DA ANKARADA’YIZ” KONULU BASIN AÇIKLAMASINA KATILAN TEŞKİLAT BAŞKANLARI
S.NO VİLAYET ADI SOYADI
1 AFYON ALPER YAĞCI (MERKEZ İLÇE BAŞKANI)
2 AKSARAY AYHAN EREL
3 AMASYA İBRAHİM MERMER(İLÇE BAŞKANI)
4 ANTALYA ALİ ADNAN KAYA
5 ARDAHAN TAŞKIN POLAT
6 BAYBURT SÜLEYMAN BURÇ
7 BİLECİK AHMET GÜRSES
8 BİNGÖL HASAN KIZILBOĞA
9 BİTLİS METİN TAŞDEMİR
10 BOLU MEHMET AYDIN
11 BURDUR İBRAHİM SAKIZCI
12 BURSA YÜKSEL YILMAZ
13 ÇANAKKALE ENDER ÇERTİK
14 ÇANKIRI ÇETİN KAPTAN
15 ÇORUM BEKİR ÇETİN
16 DENİZLİ YASİN ÖZTÜRK
17 DÜZCE ONUR ÖZEN
17 ELAZIĞ ABDULVAHAP ERDEM
19 EŞKİŞEHİR SERDAR ULUCAN(ODUNPAZARI İLÇE BŞK.)
  EŞKİŞEHİR OĞUZ ALP DÖNGEL(ÇİFTTELER İLÇE BŞK.)
20 GİRESUN İBRAHİM DİZDAR
21 GÜMÜŞHANE ALİ ATEŞ
22 IĞDIR ÖZCAN GÜNSOY
23 KASTAMONU ALİ OSMAN KURTÇU(İLÇE BAŞKANI)
24 KIRKLARELİ KÜRŞAT YAMANER
25 NEVŞEHİR GÖKSEL TAŞÇI
26 SAMSUN ÖMER SÜSLÜ
27 SİNOP CEYHAN DEMİR
28 SİVAS RAGIP ÖZKAN
29 TEKİRDAĞ ENEZ KAPLAN
30 TOKAT FATİH DEMİRKOL
31 TRABZON MUAMMER DEMELİ
32 UŞAK ALİ KURT
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.