Dolar 32,3283
Euro 35,0825
Altın 2.307,85
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Millet iradesine yönelik darbe kalkışmasını kınıyoruz

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, 15.07.2016 akşamı yaşanan darbe kalkışmasının hemen ardından yaptığı açıklamada, millet iradesine yönelik yapılan bu girişimi kınadı..

Millet iradesine yönelik darbe kalkışmasını kınıyoruz
Aksaray Anadolu AŞ
18 Temmuz 2016 12:53

Olayın duyulmasının hemen ardından yaptığı açıklamada Rektör Şahin, “15.07.2016 akşamı bir darbe girişiminde bulunulmuştur. Millet iradesine yönelik bu girişimi kınıyoruz; devletimizin ve hükümetimizin yanında olduğumuzu belirtiyoruz” dedi.

Yaşanan gelişmelerin ardından acil olarak toplanan ASÜ Senatosu da, milli irade dışında hiçbir iradeyi tanımadığını belirten bir duyuru yayınladı. ASÜ Senatosu’nun acil toplantı sonrası yaptığı açıklama şöyle: “15.07.2016 tarihinde akşam saatlerinde, seçimle gelmiş Cumhurbaşkanı ve Hükümeti, ayrıca başta Genel Kurmay Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü olmak üzere devletin değişik kurum ve kuruluşlarını, bir bütün olarak bakıldığında ise milleti hedef alan, ordu içindeki bir grup tarafından bir darbe girişiminde bulunulduğu anlaşılmaktadır.

Paralel Devlet Yapılanmasının nasıl bir cinnet geçirdiğini görmek ve anlamak bakımından oldukça önemli olduğunu düşündüğümüz kalkışma, Başkomutanımız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde etkisiz hale getirilmiştir. Aksaray Üniversitesi Senatosu olarak bu süreçte Devletimizin ve Hükümetimizin yanında olduğumuzu belirtiyor, kalkışmanın bastırılması esnasında şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyoruz. Yüce Milletimizi vatanımıza, bayrağımıza ve maneviyatımıza sahip çıkmaya çağırıyor; milli irade dışında hiçbir iradeyi tanımadığımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.”.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.