Dolar 32,3379
Euro 35,1346
Altın 2.240,65
BİST 8.716,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Milletvekili İlknur İnceöz Aksaray Belediyesini ziyaret etti

Ak Parti Grup Başkanvekili ve Milletvekili İlknur İnceöz, mecliste yoğun geçen anayasa teklif görüşmelerinden sonra Aksaray’a geldi. .

Milletvekili İlknur İnceöz Aksaray Belediyesini ziyaret etti
Aksaray Anadolu AŞ
4 Şubat 2017 22:56

Ak Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, mecliste yoğun geçen anayasa teklif görüşmelerinden sonra Aksaray’a geldi. Aksaray Belediyesini ziyaret eden Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Belediye meclis üyesi İbrahim Aktaş ile birlikte Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile görüştü. Milletvekili İnceöz, sanayi projesinin Aksaray’ın en önemli projelerinden biri olduğunu söyledi. Esnafların da bu projeye sahip çıkarak bu neticelere ulaşıldığını ifade etti.

Grup Başkanvekili ve Milletvekili İlknur İnceöz, yeni sanayi kentsel dönüşüm ile ilgili hazırlanan ilk projenin hayata geçirilemediğini söyleyerek “Yeni sanayi bizim gözbebeği projemiz. Sanayimizde her sektörde binlerce esnafımız var. Mobilyacısından, yedek parçacısına, tamirciden mermercisine kadar her sektörde faaliyet gösteren esnaf kardeşlerimiz bilmekteler ki daha önceki Belediye Başkanımız Nevzat bey, hükümet destekli bir proje hazırladı. Hayata geçirmeye çalıştığı proje ne yazık ki o günün koşullarına göre projenin ne olduğu esnaflar tarafından tam anlaşılamaması, anlatılamaması gibi sebepler nedeniyle hayata geçemeden kaldı” dedi.

Grup Başkanvekili ve Milletvekili İnceöz, sanayinin daha modern koşullarda hizmet vermesi için çalışıldığını ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bizler her şeyden önce oradaki esnafımızın mevcut bulunduğu dükkanlardan çok daha sağlıklı koşullarda, çok daha hijyenik koşullarda, çok daha iyi koşullarda vizyon ve misyon sahibi olacak şekilde mesleklerini idame ettirebilmeleri istiyoruz. Bu bağlamda da böylesine güzel bir projenin hayata geçmesi çok önemli. Bu bizim insanımıza verdiğimiz değer anlamında çok önemli. İkinci bir husus Ankara yolunun sağındaki sanayimizin artık çevre görüntüsü anlamında, insanımız anlamında da merkezde kalması nedeniyle oradan taşınmasının elzem olduğu herkesçe malumdur.

Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı göreve başladıktan sonra bu projenin tıkanan yerlerini, nerelerde eksik kalmıştı. Bizzat oradaki vatandaşlarımızla karşılıklı görüşerek, adeta taşın altına gövdesini koyarak projeyi bizzat sanayi esnafına anlatmak suretiyle girişimlere yeniden başladı. Sonra seçilip göreve başladıktan sonra biz kendisiyle TOKİ Başkanımızın yanına gitmiştik. Oradaki görüşmeden sonra Haluk başkanımız kendilerini davet etti. TOKİ Başkanımız Ergün Bey buraya geldi. Projenin önemli olduğunu da söyledi. Başlangıç itibarıyla fiyatlarla ilişkili bir pazarlığımızda oldu. Daha sonra yeniden oldu. Haluk Başkanımızın kendisinin de iyi bir pazarlıkçı olduğunu da söyleyebilirim. Bizlerde o görüşmelerde bizzat bulunduk. Rakamları dükkânların kalitesini bozmaksızın aşağıya çektik. TOKİ’nin bazı yüklenimlerini alt yapı giderlerini kendisi karşılaması gibi bunlar önemli rakamlar. Esnafımızın en uygun şartlarda kaliteden ödün vermeden çok daha sağlıklı dükkanlara kavuşması için gayretlerde bulunduk. Bu hem belediyemizin yerel yönetimimizin hem de hükümetimizin Aksaray’ımız için el ele, omuz omuza hep beraber takip ettiğimiz çok önemli adeta göz bebeği projemizdir.”

PROJEYE HERKES VE AKSARAYLI ESNAFLAR SAHİP ÇIKTI

Projenin emeği olanlara teşekkür eden Grup Başkanvekili ve Milletvekili İnceöz, “Burada emeğin payı elbette başta Haluk Başkanımız olmak üzere projeye teveccüh gösteren ve yüksek başvuru ile projeye sahip çıkan Aksaraylı esnafımızdır. Ben Başkanımıza ve esnaflarımıza projeye sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum. Bu proje bu anlamda Aksaray’ın çehresini, gelişimi, büyümesine katkı sağlayacaktır. Projemizin hayata geçmesi noktasında emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum.

Diğer bir husus; projenin hayata geçme safhasında şöyle bir eleştiri de almıştık o dönemde. Sanayi taşınacak. TOKİ tarafından taşınılacak yer yapılacak. Ama geri kalan yerde özellikle burada iş yapan demircimiz, betoncumuz, çimentocumuz, müteahhitlerimiz, mühendislerimizin de şöyle bir talebi vardı. Tabi bizlerinde siyasiler olarak bu talepleri duymazlıktan gelemezdik. Onları da unutmadık. Burada yapılacak yapılanma ile burası adeta yeni bir yaşam alanı olacak. Çünkü arka tarafın 400 yataklı nezih bir devlet hastanemiz devam ediyor. Buna ilave olarak 200 yataklı hastanemizin yakın zamanda ihalesini yapacağız. Yine hükümet konağımız da orada. Ve sanayimiz boşaltıldıktan sonra geride kalanlar peyderpey Aksaraylı müteahhitler tarafından yapılacak. Malzemesi buradan alınacak. İnsanı burada çalışacak. Dolayısıyla Aksaray’ımız içinde, ayrıca ticaretin bu anlamda gelişmesi sağlayacak. Böylece projenin çevreye ve ekonomiye olumlu bir katkısı da olacak. Proje sahip çıkarak arkasında duran, talepte bulunan esnaflarımıza da buradan saygı ve hürmetlerimi iletiyorum. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gözbebeği sanayi projemiz hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

YENİ SANAYİ PROJESİNDE GECELER BOYU ÇALIŞTIK

Yeni Sanayi Kentsel Dönüşüm projesi üzerinde uzun süren bir çalışma sergilendiğini söyleyen Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “Sanayi projemiz; göreve geldiğimiz yani 3 sene öncesinde başladığımız bir projeydi. Grup Başkanvekilimizle biz, bu projeyi eskiden göre daha iyi nasıl sunum yaparız. Esnafımız bizlerden ne istiyor hep beraber geceler boyu oturarak, değerlendirerek güzel bir proje ortaya çıkardık. Bu projenin içeresinde de en önemli konu kim tarafından yapılacak olmasıydı. Hangi şartlarda yapılacak olmasıydı. En önemli konu buydu. Ben her şeyden önce Grup Başkanvekilimiz İlknur Hanıma çok teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bu işin her aşamasında, her noktasında kendisiyle istişare ettik.

Kendisiyle birlikte TOKİ Başkanımıza ziyarette bulunduk. O pazarlıkların yapılmasında tabiri caizse çatır çatır yapılan pazarlıklarda birlikteydik. Amacımız esnaflarımıza en uygun şartlarda en iyi dükkânı verebilmekti. Kendilerinin de bahsettiği gibi sadece yeni bir yere taşımakla kalmıyoruz aynı zaman da mevcut yerde 70 hektarlık bir alanda büyük bir kentsel dönüşüm yapıyoruz.

Bir inşaat sektöründe 400 kalemin beslendiğini düşünürsek mimarından mühendisine, müteahhidine varıncaya kadar sanayide ki bütün esnaflarımız bu işin içinde olacaklar. Çünkü en başından beri bizden istedikleri buydu. Bir başka kurumun özelliklede TOKİ’nin buraya girmesini istemiyorlardı. Niye? TOKİ girse, başka müteahhite verecek. O müteahhit, malzemeleri başka yerden alacak. Tip proje olduğu için ne müteahhit kazanacak, ne mühendis kazanabilecek, nede buradaki yerel esnafımız kazanabilecekti.

Bizler o bölgeyi kendi insanımızın değerlendirmesine bırakarak çok büyük bir dönüşüme adım atmış oluyoruz. Hastanemiz orada, hükümetimizin desteği ve sizin gayretinizle yapılan bölgenin en lüks hastanelerinden biri olacak. Yine hükümet binamızın orada olması yepyeni bir şehir modelini orada oluşturacak. Oluşacak daire ve dükkânlar da site tarzı olacak. Çünkü vatandaşlarımızı en çok talep ettiği bu iste tarzı evler. Dolayısıyla değerinin daha da arttığını düşünürsek 2 türlü kazanç sahibi oluyorlar. Hem mevcut yerlerini çok iyi değerlendirmiş oluyorlar hem de yeni yerlerinde kira öder gibi dükkan sahibi olmak suretiyle yepyeni bir alana kavuşmuş oluyorlar. Ve buda şehrin ekonomisine çok ciddi katkıda bulunmuş olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi seferberlik sadece eli silahlı cepheye gitmek değil, ekonomiye de can vermektir. Ben esnaf kardeşlerimize, oda başkanlarımıza, başta siz olmak üzere milletvekillerimize, hepsine ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Buna inandılar. Bu projeye güvendiler” diyerek herkese teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.