Dolar 32,5112
Euro 34,7947
Altın 2.479,06
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Milletvekili Mustafa Serdengeçti, Sanayi Projesini değerlendirdi

TBMM’de çalışmalarına ara verip Aksaray’a gelen Mustafa Serdengeçti ve beraberinde Gülağaç Belediye Başkanı Faruk Teymen Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’yı ziyaret ederek sanayi projesini hakkında açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Mustafa Serdengeçti, Sanayi Projesini değerlendirdi
Aksaray Anadolu AŞ
2 Şubat 2017 17:52

TBMM’de çalışmalarına ara verip Aksaray’a gelen Mustafa Serdengeçti ve beraberinde Gülağaç Belediye Başkanı Faruk Teymen Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’yı ziyaret ederek sanayi projesini hakkında açıklamalarda bulundu. Yeni sanayi projesinin Aksaray için bir fırsat olduğunu belirten Milletvekili Mustafa Serdengeçti, projenin takipçisi olmayı sürdüreceğini söyledi.

Milletvekili Mustafa Serdengeçti, konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Aksaray’da ki küçük esnafımızın en ekonomik ve en kısa sürede dükkân sahibi olmasına olanak sağlayacak sanayi projesi iyi bir mesafe kat edildi. Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı, 2 yılı aşkın süredir uğraşıyor. Bizde milletvekili olduktan sonra bu projenin her aşamasına belediye başkanımıza yardımcı oluyoruz” dedi.

Projenin aşama aşama gerçekleştiğini vurgulayan Milletvekili Serdengeçti, “Bu projeyle ilgili olarak TOKİ ile öncesinde İller Bankası ve Sanayi Bakanlığı ile görüşüldü. Bunun yanında kooperatif ve diğer seçenekler hepsi değerlendirildi. Sonuçta en uygun projenin, en kısa sürede, en ucuz maliyetle TOKİ tarafından yapılabileceği kararlaştırıldı. TOKİ ile çok sıkı pazarlıklar yapıldı. Şuanda talep sayı oranında iyi bir düzeyde. Hiçbir sıkıntı görünmüyor.

Ancak dükkân maliyetlerinin yüksek olduğuna dair bazı eleştiriler var. Emin olun ki Belediye Başkanımız ile birlikte biz milletvekilleri fiyatlarının en az olması için uğraştık. Bu projede belediyemizin bir kâr’ı yoktur. Tamamen küçük esnafımız düşünülerek hazırlanmış bir projedir. Sanayi projesinde birinci etaplar dolmak üzere ve talep toplama işlemi halen devam ediyor. Dükkân almak isteyenler biran önce müracaatta bulunsunlar” ifadelerini kullandı.

KAZANAN AKSARAY OLACAK, KÜÇÜK ESNAF OLACAK

Proje küçük çaplı değişikliler yapılabileceğini sinyalini veren Milletvekili Serdengeçti, “Esnafın isteğine göre proje küçük değişiklikler olabilir. Proje için diğer seçenekleri düşündük. Kooperatifi düşündük. Ancak en uygun olanın TOKİ olduğunu kararlaştırdık. Bu Aksaray için bir fırsattır.

Aksaray kazanacak. Küçük esnaf kazanacak. Sanayi esnafının bu projeden faydalanmasını tavsiye ediyorum.

Şu unutulmamalıdır ki, TOKİ’ye ödenecek tutardan bahsediyorum; bu fiyata, bu kadar kısa sürede alt yapısı, üst yapısıyla hazır bir dükkana sahibi olmak çok önemli. Türkiye örnek olacak bir proje. Belediye başkanımız tebrik etmek istiyorum. Bu projede çok gayret sarf etti, çok uğraştı. Çok kez görüşme yaptı. Bizde kendisine destek verdik.

Hem seçimden önce sanayi esnafından gelen en büyük talep buydu. Aksaray iyi bir esere kavuşacak. Mevcut sanayi olduğu yerde değerlendirilecek. Ve orada arsa sahipleri bu işten kazançlı çıkacak. Her halükarda iyi bir proje ortaya çıkacak. Bu proje küçük esnafa ve Aksaray’a hayırlı olsun” diyerek konuşmasını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.