Dolar 32,3367
Euro 35,1613
Altın 2.242,18
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Milletvekili Serdengeçti Brüksel’de

TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi olan Aksaray Milletvekili Doç Dr. Mustafa Serdengeçti Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrasında çeşitli temaslarda bulunmak üzere Belçika’ya gitti..

Milletvekili Serdengeçti Brüksel’de
Aksaray Anadolu AŞ
2 Ağustos 2016 11:45

TBMM Dışişleri Komisyonu üyeleri, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrasında çeşitli temaslarda bulunmak üzere Belçika’ya geldi.

Komisyon üyeleri, Türkiye’nin Brüksel Başkonsolosluğunda düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Anma programına katıldı. Çeşitli STK’ların temsilcileri ve vatandaşların buluştuğu programda, milletvekilleri darbe girişimi hakkında bilgilendirmede bulundu, görüş ve düşüncelerini paylaştı.

Programda AA tarafından hazırlanan ve darbe girişiminin anlatıldığı video gösterimi de yer aldı.

“Darbecilerin bütün oyunlarını bozduk”

AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, programda yaptığı konuşmada, “Bu geceyi atlattık ve darbecilerin bütün oyunlarını bozduk. Eğer milletimiz sokaklara dökülmemiş, o gece birlik beraberlik halinde darbecilere müdahale etmemiş olsaydı belki de karanlık bir Türkiye’ye uyanmış olacaktık.” dedi.

Çelik, Belçika ziyaretlerinin amacının, siyasi muhataplarını 15 Temmuz darbe girişimi hakkına bilgilendirmek ve Türk toplumu ile bir araya gelmek olduğunu söyledi. Çelik,15 Temmuz gecesi Türkiye’nin en kanlı en hain darbe girimine sahne olduğunu anımsatarak, “TSK içinde yuvalanmış bir grup askerin, milletin silahını millete doğrulttuğu dehşet dolu bir gece geçirdik.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısının ardından her siyasi görüşten milyonlarca vatandaşın meydanlara döküldüğünü hatırlatan Çelik, “Bu geceyi atlattık ve darbecilerin bütün oyunlarını bozduk. Eğer milletimiz sokaklara dökülmemiş, o gece birlik beraberlik halinde darbecilere müdahale etmemiş olsaydı belki de karanlık bir Türkiye’ye uyanmış olacaktık.” ifadelerini kullandı.

“Demokrasi destanı”

Çelik, milletin hep birlikte örnek bir demokrasi mücadelesi ortaya koyduğuna dikkati çekerek, “Türk milleti hep beraber meydanlara çıkarak kanı ve canıyla demokrasi destanı yazmıştır. Bu milletin evlatları olduğumuz için gururluyuz.” değerlendirmesinde bulundu.

Devletin tüm kurumlarının paralel çete ile mücadele için gereken adımları attığını anlatan Çelik, “Bu yapı tüm kurumlardan temizlenene kadar mücadeleye devam edeceğiz.” sözlerine yer verdi.

“Halka ateş açan meclisi bombalayan darbeci olmamıştır”

MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu da, “Bu darbe teşebbüsü Türk darbeler tarihinin en acımasız, en kanlısıdır. Halka ateş açan meclisi bombalayan darbeci olmamıştır.” dedi.

İhsanoğlu, darbecilerin Meclisi bombalayarak milli iradeye karşı olduklarını gösterdiklerine değinerek, “Bu kanlı darbeden bir hayır doğdu. Halk, Meclis, siyasiler birleşti. Darbenin yapmak istediğinin tam tersine demokrasi güçlendi.” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın MHP ve CHP liderleriyle görüştüğünü anımsatan İhsanoğlu, “Burada bir iş birliği ruhu doğdu. Bunu muhafaza etek lazım.” değerlendirmesinde bulundu.

“Bir daha bu tip oluşumlara izin vermeyeceğiz.”

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım da, “Bu darbe, Türkiye Cumhuriyeti’ne, ekonomisine, birliğine, vatanın bütünlüğüne yapılmak istendi. Biz darbenin her türlüsüne ‘Hayır’ diyoruz.” dedi.

Darbelere karşı birlik olunması gerektiğine işaret eden Yalım, hareketin tabanı olduğunu söyleyerek, “Bir daha bu tip oluşumlara izin vermeyeceğiz.”sözlerine yer verdi.

“Kendilerini tam Haşhaşi gibi gizlemişler”

AK Parti Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti, darbe girişiminde bulunan FETÖ’nün çok ciddi hazırlandığını, dış örgütlerin de bunlara destek verdiğini belirtti.

Bu planların 30-40 yıl önce planlandığının şimdi anlaşıldığını ifade eden Serdengeçti, “40 yılda kendilerini tam Haşhaşi gibi gizlemişler. Bunlar dindar insanlar gibi görünüyor ama hep kendilerini gizlemişler.” açıklamasında bulundu.

Serdengeçti, bir daha Türkiye’de bir darbe girişimi olmaması için tüm siyasi partilerin birlikte hareket ettiğini vurguladı.

“Aziz millet ne zaman ki sürat alacak birileri engel oluyor”

AK Parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi, Türkiye gündeminden 21. yüzyılda darbe gündeminin çıkarılması gerektiğinin altını çizerek, “Aziz millet ne zaman ki sürat alacak birileri engel oluyor.” dedi.

“Bir ur gibi”

AK Parti İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız, Türkiye’nin bu hainlerle hukukun üstünlüğü çerçevesinde sonuna kadar mücadelesini sürdüreceğini dile getirerek, “Polis bizim polisimiz, ordu, bizim şerefli ordumuzdur. Biz bu anlamda bir ayrım yapmıyoruz. FETÖ, her ikisi içerisinde yıllarca bir ur gibi metastaz yaparak büyümüş.” ifadelerine yer verdi.

Darbecilerin gözaltına alınma, yakalanma, tutuklama işlemlerinin hukuk çerçevesinde yönetmelik ve kanunlarla yapılmakta olduğunu hatırlatan Yıldız, “Sizlerden aldığımız destekle teröristlerle mücadelemiz sonuna kadar devam edecek.” diye konuştu.

Programa, Türkiye’nin Brüksel Büyükelçisi Mehmet Hakan Olcay ve Brüksel Başkonsolosu Ali Barış Ulusoy da katıldı.

TBMM Dışişleri Komisyonu üyeleri programları kapsamında, Belçika’da çeşitli STK ve siyasi temsilcilerle görüşecek..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.