Dolar 32,3407
Euro 35,1132
Altın 2.239,20
BİST 8.887,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 7°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Milletvekilleri ve Başkan mahalle muhtarları ile bir araya geldi

Milletvekilleri ve Başkan mahalle muhtarları ile bir araya geldi
Aksaray Anadolu AŞ
21 Eylül 2017 20:22

AK Parti Grup Başkanvekili ve Milletvekili İlknur İnceöz, Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Muhtarlar Derneği binasında Aksaray’ın mahalle muhtarlarıyla istişare ve değerlendirme toplantısında biraya geldi.

Toplantıda muhtarlar kendi mahallelerin istek ve önerilerini Milletvekillerine ve Başkan Yazgı’ya ilettiler. Toplantıda ilk söz alan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı oldu. Başkan, belediyenin şuanda birçok mahallede çalıştığını belirtti.

Özelliklede hiç asfalt olmayan mahallelerin asfalta kavuştuğunu hatırlatan Başkan Yazgı, “Hep şikâyet edilen konulardan bir tanesi asfalt ile ilgiliydi. Biz bu sene geçen seneye göre neredeyse üç katı asfalt attık. Bir yerde yeni yol açtığımız gibi yol genişletme çalışmamızda sürüyor. Cumhuriyet mahallesi ve Toki bölgesine ve Akin Köyüne giden asfaltı tamamladık. Biliyorsunuz istinat duvarı yapımı sürüyordu. Tamamlanınca bizde asfaltı hemen attık. Şuan 4 şeritli bir yol oldu. Bizim amacımız kış gelmeden önce toparlayabildiğimiz kadar yollarla ilgili alt yapıyla ilgili sıkıntıları bitirmek. Gelecek sene de geri kalan kısımları tamamlamak. Eksik olan mahallelerimiz var, onların altyapısı olan kısımlar tamamlandıktan sonra diğer yerleri de tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

Mahallelilerin park isteğinde bulunduğunu aktaran Başkan Yazgı, Kılıçaslan ve Genç Osman parkı gibi yepyeni bir park alanlarıyla birçok ihtiyacın karşılanmaya çalıştığını belirtti. Piri Mehmet Paşa alt geçit projesi ile yine Piri Mehmet Paşa çarşısında devam eden çalışmaları ne aşamada olduğunu anlattı.

CUMHURİYET MAHALLESİNE KADIN AKTİVİTE MERKEZİ

Başkan Yazgı, açıklamasının devamında müjdeli haber vererek Cumhuriyet Mahallesi Kadın Aktivite Merkezini yapılmak üzere ihale sürecinin başladığını duyurdu. Başkan Yazgı konu ile ilgili yaptığı açıklamanın devamında; “Cumhuriyet Mahallesinde çok büyük bir nüfus mevcut gelişen bir alan o noktada da kadın aktivite merkezinin ihalesini verdik. İhale sonuçlandı ve firma belli oldu oraya da muhtemelen ilk temelini önümüzdeki aylarda atacağız. Fatih mahallesinde yapılan kadın aktivite merkezinin bir benzeri halinde olacak” diye konuştu.

Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Emin Tetik, kendilerini ziyaret eden Milletvekilleri İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti, Belediye Başkanı Yazgı ve Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy’a teşekkür etti. Yapılan her işin Aksaray için yapıldığını belirten Dernek Başkanı Mehmet Emin Tetik, “Aksaray hepimizindir, başka bir Aksaray yok. Yapılan hizmet Allah rızası için Aksaray’a yapılıyor” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.