Dolar 32,3408
Euro 35,1094
Altın 2.240,60
BİST 8.908,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 7°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Minik Rektörlerin ilk tercihi tıp okumak

Minik Rektörlerin ilk tercihi tıp okumak
Aksaray Anadolu AŞ
20 Nisan 2018 16:47

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, millet iradesinin, demokrasinin ve ulusal egemenliğin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 98’inci yıldönümüne erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

– Dört Öğrenci Rektörlük Makamına Geçti –

Cumhuriyet İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Rektör Şahin’i ziyaret etti. Defne Aslan, Emir Karababa, Arda Umut Köksal ve Ceren Naz Kuran isimli öğrenciler, sırasıyla Rektörlük makamına geçti ve yapmak istedikleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Minik Rektörler özellikle bilimsel manada özendirici olabilecek yarışma ve etkinliklere dikkat çekerken, ileride ASÜ’de Tıp okumak istediklerini ifade ettiler. Üniversite yöneticilerine telefonla ulaşan ve öğrenci sayısı, yeni açılacak bölüm ve programlar gibi merak ettikleri soruların cevaplarını alan öğrenciler, daha sonra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz’ı ziyaret etti; Yönetim Kurulu ve Senato Salonu’nu gezdi. Okul Müdürü Mehmet Aras ve Sınıf Öğretmeni Rabia Özçifçi’nin de hazır bulunduğu etkinlik, çiçek takdimi ve Üniversiteye dair filmlerin izlenmesinin ardından tamamlandı.

– Ecdadımızı Dua ve Rahmetle Anıyoruz –

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na dair bir açıklama yapan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, 23 Nisan 1920 tarihinin Türk Milleti için yepyeni bir dönem olduğunu söyledi. TBMM’nin açılmasıyla, millet iradesinin mutlak güç olduğunun dünyaya ilan edildiğini kaydeden Şahin, “Ecdadımızın destansı ve unutulmaz mücadelelerinin ardından Türkiye’miz, bugün dünyanın yükselen ülkeleri arasında yer almakta ve her bakımdan büyük ilerlemeler kaydetmektedir. Günün, aynı zamanda Çocuk Bayramı olması da dünyada bir ilki temsil etmektedir. Çocuklar toplumların geleceğidir ve daha müreffeh bir ülkenin mimarlarıdır. Tüm dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan 23 Nisan, bu yönüyle kardeşlik ve barışa da vurgu yapmaktadır. Geleceğin büyük Türkiye’si için çocuklarımız çok okumalı, tarihini iyi bilmeli, milli ve manevi değerlerini özümsemeli ve dünyayı iyi yorumlayabilmelidir” dedi.

Şahin, sözlerinin sonunda milli mücadele kahramanları başta olmak üzere tüm şehitleri rahmet, minnet ve dua ile andıklarını belirtti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.