Dolar 32,3282
Euro 35,0649
Altın 2.282,13
BİST 8.998,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 18°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Minik yüreklerin Romanya’da büyük başarısı

Minik yüreklerin Romanya’da büyük başarısı
Aksaray Anadolu AŞ
7 Ağustos 2018 21:55

MusicForKids tarafından geleneksel olarak düzenlenen “9. Uluslararası Çocuk Müzikleri Festivali” Romanya Yaş Sarayında gerçekleştirildi.

Programın sunuculuğunu Romen Aktör Vlad Baba, yardımcı sunuculuğu Alexia Urtoi yaptığı festivalde değerlendirme farklı ülke ve meslek gruplarından gelen jüri tarafından yapıldı. 4-16 yaş grubu, aile, enstrümantal olmak üzere toplam 15 kategoride müzisyen çocukların yarıştığı festival 3 Ağustos 2018’de açılış galasıyla başladı.

Organizasyonda Türkiye, Rusya, Almanya, Fransa, İtalya, İsrail, Bulgaristan, Belerus, Moldova, Estonya, Romanya ve şehirlerinden olmak üzere toplam 80 müzisyen çocuk yarıştı.

Müzik yarışmasını Türkiye adına MEB Aksaray’dan Mehmet Timur Sarraf İlkokulu Birinci Sınıf Öğrencisi Ceren Yılmaz (7) ve MEB Aksaray Bilsem ve Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu Birinci Sınıf Öğrencisi Ceylan Yılmaz (10) temsil etti.

İlk gün ülke bayrakları ve pankartlarıyla yapılan yarışmacıların tanıtımının ardından ikinci ve üçüncü gün kategori yarışmaları yapıldı. Ödül Galası töreninde dereceye giren yarışmacılar limuzin ile kırmızı halıya kadar taşınıp, kırmızı halıda sunucu ile sohbet edildi. Ödül Galasında enstrümantal müzik kategorisinde Ceren Yılmaz birinci, Ceylan Yılmaz ise ikinci sırada madalya ve ödüle layık görülerek, ülkemize gururu tattırdılar.

İki yıldır keman eğitimi alan Ceren Yılmaz, yarışmaya 18. Yüzyıl Osmanlı Döneminde Dede Efendi tarafından yazılan “Yine Bir Gülnihal” isimli eserle, dört yıldır piyano eğitimi alan Ceylan Yılmaz ise “Duydum ki Unutmuşsun” isimli eserlerle katılım sağlayarak, enstrümantal alanda biri birine eşlik ettiler. Yarışma sonrası duyguları sorulan Ceren ve Ceylan Yılmaz kardeşler, böyle bir sonucu elde ettikleri için çok mutlu olduklarını kendilerine gönülden destek olan herkese teşekkür ettiklerini söylediler.

Baba Prof. Dr. Süleyman Yılmaz ve anne Filiz Yılmaz ise kısa zamanda zorlu bir süreçten geçtiklerini, çocuklarla müzik alanında bu denli kapsamlı bir organizasyonda ilk defa yurtdışı canlı performans tecrübesi yaşadıklarını, şanlı bayrağımızın ve ülkemizin tanıtılmasından büyük gurur duyduklarını söylediler.

Festival finalinde yarışmacı kızlarımızın çalıştırıcısı, Müzik Eğitimcisi olarak Mükemmellik Sertifikasına almaya hak kazanan Dr. Öğretim Üyesi Pınar Şahin böyle bir organizasyonda bulunmaktan ve bu yetenekleri çalıştırmaktan onur duyduğunu, bundan sonraki diğer uluslararası çocuk müzik festivallerinde de yer almayı düşündüklerini belirtti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.