Dolar 32,3361
Euro 35,1901
Altın 2.247,00
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Müftü Cemalettin Bal’dan Regaip Kandili mesajı

Müftü Cemalettin Bal’dan Regaip Kandili mesajı
Aksaray Anadolu AŞ
22 Mart 2018 21:13

Aksaray İl Müftüsü Cemalettin Bal, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Müftü Bal mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Somuncu Babamızın Şehri, Şehr-i Sülehâ olan Aksaray da yaşayan bütün kardeşlerime,

Selamün Aleyküm;

Bismillahirrahmanirrahim,

Regaib Kandili, Recep ayının ilk Perşembesini Cumaya bağlayan gecedir. Zamanın her anı değerlidir ve boşa harcanan zamanın telafisi mümkün değildir. Ancak bazı zamanlar vardır ki onların kıymeti diğer zamanlardan daha değerlidir. İşte bu zamanlardan biri de receb ayının ilk cuma gecesine rastlayan Regaib gecesidir.

Allahu Teâlâ bu gecede müminlere ihsanlar, ikramlar yapar. Bu geceye hürmet edenleri affeder. Bu gece de yapılan dua kabul olur; namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere sayısız sevaplar verilir. Cenâb-ı Hakk’ın ihsanının, diğer zamanlardan daha çok tecelli etmesi ve samimi kalple Allah’a yönelenlerin affedilme ümitleri sebebiyle, müminler tarafından heyecanla beklendiği ve gönülden arzulandığı için Receb ayının ilk cuma gecesine “Regaib gecesi” denmiştir. Bu gecenin mukaddes olmasının en önemli sebepleri arasında, Resûlullah Efendimizin o günü dua, namaz, oruç gibi ibadetlerle geçirenler hakkında verdiği müjdeli haberlerdir. Amellerin hasat edileceği üç ayların bu ilk mübarek gecesinde yüce Mevlâ’dan af ve mağfiret dilenilir, ihsan ve ikram beklenir. Bu gece, ümidin, teveccühün ve beklentinin gecesidir. Bu gecelerin nuru ve bereketi içinde kendimize, kalbimize yönelmeli, gönül sarayımızı bulandıran haset, kin, düşmanlık, haksızlık ve zulüm çamuruna bulaşmaktan sakınmalı, birbirimize, anne ve babamıza, yakınlarımıza sevgi ve iyilikle yaklaşmalıyız. Çünkü insan bu dünyada nasıl yaşamışsa, kıyamet gününde Allah’ın huzuruna öyle varacaktır. Götürdükleri iyi ise sevinip mutlu olacak, kötü ise pişmanlık duyarak mahcup olacaktır. Ancak bu mahcubiyetin orada faydası da olmayacaktır. Bundan mütevellit içinde bulunduğumuz mübarek üç ayları ve değerleri pek yüksek geceleri imkân saymalı, kıymetini bilmeliyiz. Nitekim Peygamber Efendimiz sallalahu aleyhi ve sellem Üç ayların manevi değerlerine işaret etmiş ve şöyle buyurmuşlardır. “Recep Allah’ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan da ümmetimin ayıdır.” (Aclûnî, Keşful’l Hafâ, I, 423, Hadis No:1358). Yine bununla ilgili Fahri kâinat Peygamber Efendimiz; “Allah’ım! Recep ve Şaban ayını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına kavuştur” (Ahmet b. Hanbel, Müsned, I, 259) diye dua etmiştir. Bizler de aynı duayı bütün İslâm âlemi için tekrar ediyor “Allah’ım! Aziz Milletimiz ve bütün İslam Âlemi için Recep ve Şaban ayını mübarek kıl ve bizleri Ramazan ayına hayırla kavuşmayı nasibi müyesser eyle.” diyerek Cenâb-ı Mevlâ’ya canı gönülden niyaz ediyorum.

Bu vesileyle bugün 22 Mart 18 Perşembe akşamı 19.30’da Aksaray ilimizin Tarihi Karamanoğlu Ulu Camiinde ki tertip edeceğimiz Regaib Kandili programına, geceyi idrak etme adına tüm Aksaraylı kardeşlerimizin aileleriyle birlikte katılmalarını istiyor, İslâm âleminin, ülkemizin ve Şehr-i Sülehâmız’ ın mübarek üç aylarını ve Regaib Kandili’ni tebrik ediyorum. Ve hassaten Zeytindalı harekâtında mücadele eden kahraman ordumuza muvaffakiyetler, Şehitlerimize Rahmet diliyor, ayrıca şuanda ülkemizin, devletimizin, vatanımızın üzerinde kurulan kirli tezgâhlar, tuzaklar, oyunlar, içimizden hainlerin ve münafıkların dışımızdan düşmanların kurmaya çalıştığı bütün ne kadar desiseler, entrikalar, tuzaklar var ise inşallah üç aylar vesilesiyle rabbime niyaz ediyorum; Rabbim bu tuzakları hileleri bütün münafıkların, hainlerin, düşmanların kendi başlarına duçar eylesin, hile ve tuzaklarını onlarla beraber yerle yeksan eylesin. Âmin.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.