Dolar 32,3396
Euro 35,1060
Altın 2.238,79
BİST 8.859,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Münafıklar Şu Anda Da Var

4 Mart 2017 00:09

İnsanların büyük kısmı hatta tamamına yakını münafıkların peygamberimiz sav zamanında yaşamış 3-5 kişiden ibaret olduğunu, peygamberimiz sav’in vefatıyla birlikte münafıklık konusunun kapandığını düşünmektedir. Halbuki Kuran’a baktığımızda Allah’ın sünneti gereği her devirde Müslümanlar ile küfrün mücadele ettiğini, münafıkların da genellikle Müslümanların arasına sızarak hainlik ve kahpelik yaptıklarını görüyoruz. İmtihan bitmediğine göre o zaman münafıklar şu an içimizdeler. Pekala münafıkları nasıl tanıyabiliriz ? Münafıkları Allah bizlere çeşitli ipuçları vererek tanıtmaktadır. Yalnız şu konuyu açıklamadan detaylara girmeyelim; Bir kişi de, münafıklarda bulunan özellik veya özellikler olması o kişinin münafık olarak damgalanacağı anlamına gelmez. Bu önemlidir.

Bizler sadece Allah’ın münafıklarda olan özelliklerini üzerimizde olmaması için gayret ederiz. İlgili ayetleri okuduğumuzda kendimizi düzeltmek için okur ve uygularız. Yoksa, amacımız münafıkları teşhis edip ortaya çıkarmak değildir. Elbette şu da vardır ki, münafıklarla ilgili ayetleri okuduğumuzda münafık olan kişi kendisini hemen tanır. Allah, onun yalancı ve sahtekar bir karakterde olduğunu söyler. Ama münafık asla kendisini deşifre etmez ve etmemeye çok fazla gayret eder. Hayatı hep bu şekilde kahpelik, sinsilik ve kalleşlik ile geçer. Münafık, şeytanın dünyadaki tecellisidir. İns şeytandır münafık. İnsan gibi davranır konuşur yer içer ama şeytandır bir yönüyle. Şimdi münafıklarla ilgili ayetlere değinelim;

-“Öldürün Yusuf’u veya onu bir yere atıp-bırakın ki babanızın yüzü yalnızca size (dönük) kalsın. Ondan sonra da salih bir topluluk olursunuz.” (Yusuf Suresi, 9)

Bu ayette münafıkların hiç tereddüt etmeden bir cana kıyabilecek kadar aşağılık ve karaktersiz olabileceklerini görüyoruz. Ayrıca tuzak kurma bakımından da müthiş sinsidir münafık. Sürekli kafasında delice bir şekilde tuzaklar ve hesaplar yapar. Normal bir ruh hali yoktur münafığın. İnsan gibi değildir. Bambaşka, özel bir ayratılışla yaratılmıştır.

-“Allah adına, hayret” dediler. “Sen hala geçmişteki yanlışlığındasın.” (Yusuf Suresi, 95)

Münafık yalan konuşurken de sürekli Allah’ın adını o pis ağzına alır. Sürekli yemin eder. Kendisinin sahtekar ve düzenbaz olduğunu bildiği için, insanların ona inanmayacağını düşünür bilinçaltında. Bu yüzden de delice bir mantık bozukluğundadır. Bu yüzden de sürekli Allah’ın adını ağzına alarak Müslümanları kendince kandıracağını düşünür.

-“Kavminden, ileri gelen inkarcılar: “Biz seni yalnızca bizim gibi bir beşerden başkası görmüyoruz; sana, sığ görüşlü olan en aşağılıklarımızdan başkasının uyduğunu görmüyoruz ve sizin bize bir üstünlüğünüzü de görmüyoruz. Aksine, biz sizi yalancılar sanıyoruz” dedi.“ (Hud Suresi, 27)

Münafıklarda hep bir üstünlük iddaası vardır. Sürekli tepeden bakarlar Müslümanlara. Kendileri adi ve yalancı olmalarına karşı pervasızca ve hiç utanmadan tertemiz Müslümanlara dil uzatırlar. Onlara yalancı der, alay ederler. Suratlarında hiçbir hareket olmaz. Adeta, sinirleri alınmış ya da ruhları yok gibidir. Adeta ölü birer zombi gibidir bakışları. Arsız ve hayasızdırlar iftira atarken. Kalpleri olmadığı için sadece dillerinden konuşurlar. Dili yılan dili gibidir münafıkların.

“(Oğlu) Dedi ki: “Ben bir dağa sığınacağım, o beni sudan korur.” Dedi ki: “Bugün Allah’ın emrinden, esirgeyen olan (Allah)dan başka bir koruyucu yoktur.” Ve ikisinin arasına dalga girdi, böylece o da boğulanlardan oldu.” (Hud Suresi, 43)

Münafıklar asla Allah’a güvenmez ve inanmazlar. Başlarına gelen her olayı kendilerinin bir şekilde yaptığına veya yapacağına inanırlar. Başına Allah tarafından bir hatırlatma  bir bela gelir. Ama o gene kendi aklını beğenir. Tevbe etmez. Enaniyetinden dolayı aklı kapanmıştır. Allah aklını almıştır. Büyüklenmesi ölümüne kadar devam eder.

Münafıklarla ilgili daha yüzlerce ayet vardır Kuran’da. Münafıkların ruh hallerini, yapabileceklerini kestirmemiz ve daha dikkatli olmamız için İslam aleminde en acil konu, münafıklığın incelenmesidir. Küfür ehli kendini gizlemez. Aşikar bir şekilde inkarını söyler. Münafık ise kamuflaj yapar. Kendini gizlemeye çalışır. Gerçekten de tespit edilmesi çok zordur. Kesin bir teşhis koymak da mümkün değildir. Bizim dikkat etmemiz gereken ise, münafıklarda bulunan bu yanlış tavırların farkında olmadan üzerimizde tezahür etmemesi için dikkatimizin açılmasıdır. Münafıklık konusu kıyamete kadar geçerli olacaktır. İslam alemini şu anda bulunduğu perişan haline getirenler münafıklardır. Münafıklar konusunun üzerine ne zaman gidilir ve ne zaman münafıklar deşifre edilmeye başlanır işte o zaman İslam alemi uyanışa geçecektir. Deccalin etkisi de dağılmaya başlayacaktır.

Sevgi ve Saygılarımla.

Hüseyin Uçkun

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.