Dolar 32,3361
Euro 35,1955
Altın 2.247,62
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

MÜSİAD 97. Genel İdare Kurulu Toplantısını Aksaray’da gerçekleştirdi

MÜSİAD 97. Genel İdare Kurulu Toplantısını Aksaray’da gerçekleştirdi
Aksaray Anadolu AŞ
10 Ekim 2017 10:29

Grand Altuntaş Otel’de düzenlenen toplantıya Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, MÜSİAD yönetim kurulu üyeleri ile Aksaray ve diğer illerden gelen MÜSİAD şube başkanları katıldı.

Tarım ve Hayvancılık konulu MÜSİAD Genel İdare Kurulu toplantısının açılış töreninde bir konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, bir ülkenin kendi gıdasını üretemediğinde tam bağımsızlıktan bahsetmesinin söz konusu olmayacağını söyledi. Birçok ülkenin tarıma bütçeden büyük pay ayırdığını dile getiren Daniş, AK Parti hükümetleri döneminde tarım ve hayvancılığa desteğin artarak devam ettiğini ifade etti. Daniş, Türkiye’de hayvancılığın önemli derecede ivme kazandığına işaret ederek, şöyle konuştu: “2016 yılında 14,1 milyon baş sığır varlığımız var ki geriye yönelik 2002 yılı ile kıyaslama yaparsak yüzde 44’lük bir artış olduğunu görmekteyiz. Yine küçükbaşta 41,3 milyonla yüzde 29 artış olduğunu görüyoruz. Bugün itibarıyla kişi başı yıllık et tüketimimiz 14 kilogram civarında iken 2002’de bu rakam 6 kilogramdı. Avrupa ortalamasının hala çok altındayız. İnşallah birkaç yıl içinde bunu 16 kilograma çıkarmayı hedefliyoruz. Hayvan varlığımızla sadece bugünü değil geleceği de yakalamak zorundayız. Bunun için verimi artırmamız gerekiyor.” dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ise ülkelerin gelişmişlik düzeyinin belirlenmesinde sanayi üretiminin yanında tarım ve hayvancılıkta gelinen noktanın da önemli olduğunu aktardı.

Hükümetin gayretleri ile bu doğrultuda memnuniyet verici gelişmelere şahit olduklarının altını çizen Kaan, “MÜSİAD olarak Türkiye için stratejik önemde olan gıda, tarım ve hayvancılık sektörlerini hedeflenen seviyelere yükseltmek için iş birliğine her zaman hazırız.” ifadesini kullandı.

MÜSİAD 97. Genel İdare Kurulu Toplantısının akşam düzenlenen ve MÜSİAD Aksaray üyeleri ve davetlilerin katıldığı yemek programında konuşan Vali Aykut Pekmez MÜSİAD’ın 97. Genel İdare Kurulu toplantısının Aksaray’da düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti belirtti. Aksaray’ın tarım ve sanayide gösterdiği gelişimine dikkat çeken Vali Pekmez; Aksaray OSB’nin ilave 500 hektarlık genişleme alanının eklenmesiyle 12 bin çalışanı ile alan büyüklüğü bakımından Türkiye’de ilk 13 OSB içerisinde yer aldığını söyledi.

Vali Aykut Pekmez: “Gıda ve tarım günümüzde daha önemli hale geldi”

Sanayi ile birlikte tarımda da önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Vali Pekmez; şeker pancarı, yonca, ayçiçeği, kabak çekirdeği üretiminde ilk 10 içinde yer alıyor. Yaklaşık 200 bin büyükbaş hayvan varlığı günlük 1000 ton süt üretimi ile tarım ve hayvancılıkta da önemli bir konuma sahip.”

Dünya nüfusunun artışına dikkat çeken Vali Pekmez; “Günümüzde gıda ve tarımın daha önemli hale geldiğini görüyoruz. Ülkemizde tarım alanlarının korunması, ürünlerin çeşitlenmesi ve verimi arttırmak adına yapılan çok önemli çalışmalar var. MÜSİAD’ın bu önemli konuda Aksaray da böyle bir toplantı düzenlenmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

Akşam düzenlenen programa, AK Parti Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz; Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, İdare Mahkemesi Başkanı Osman Erkan, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin, AK Parti Aksaray il başkanı Hüseyin Altınsoy ve çok sayıda davetli katıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.