Dolar 32,3352
Euro 35,0901
Altın 2.234,39
BİST 8.733,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Müslüman siyasetle ilgilenmelidir

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, siyasetle ilgilenmeyen Müslüman’ın, Müslüman’la ilgilenmeyen siyasetçiye mahkûm kalacağını söyledi.

Müslüman siyasetle ilgilenmelidir
Aksaray Anadolu AŞ
17 Ekim 2017 02:31

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, siyasetle ilgilenmeyen Müslüman’ın, Müslüman’la ilgilenmeyen siyasetçiye mahkûm kalacağını söyledi.

Rektör Şahin, Birlik Vakfı tarafından düzenlenen “İrfan Mektebi” konferanslarında, “Müslüman ve Siyaset” başlıklı bir sunum yaptı. Siyaset kavramının devlet kavramıyla birlikte anılan ve tartışılan bir kavram olduğunu kaydeden Şahin, “Eğer siyasetle ilgili olmazsanız, Müslüman’la ilgilenmeyen siyasetçiler sizi yönetir” dedi. Bir olgu olarak devleti tanımlayan ve “Devlet denildiğinde akıllara ne geliyor? Devlet neden var? Devlet olmasa ne olur? Neden düzen sağlayan bir mekanizma kuruldu?” gibi sorular sorarak, meseleyi güncel örneklerle izah eden Prof. Şahin, “Siyaset, seyisle aynı kökten gelir. Seyis, insanlara zarar verebilecek bir atı, insanlara yararlı hale getirmektedir. Siyasetçi de devleti, insanlara hizmet eder hale getirir. Bu açıdan Müslüman’ın siyasetle ilgili olması, içinde yaşadığı devletin kendisine duyarsız kalmaması anlamında oldukça önemlidir” şeklinde konuştu. Şahin, yakın tarihten örnekler de verdiği konuşmasında, kendisini dinleyen öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Birlik Vakfı Toplantı Salonu’ndaki konferansı öğrencilerin yanı sıra, Vakfın İl Başkanı Mustafa Karahancı da takip etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.