Dolar 32,5453
Euro 34,9629
Altın 2.424,97
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 31°C
Az Bulutlu
Aksaray
31°C
Az Bulutlu
Per 30°C
Cum 28°C
Cts 25°C
Paz 25°C

Müzebüs’ün yeni durağı Aksaray

Müzebüs’ün yeni durağı Aksaray
Aksaray Anadolu AŞ
14 Mart 2018 11:35

Rahmi M. Koç Müzesi koleksiyonundan seçilmiş 70 objeyle Türkiye’nin her yanındaki öğrencilerle buluşan Müzebüs, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı yolculuğuna Erzincan’dan başladı. Bu eğitim ve öğretim yılında 28 ilde 130 okulu ziyaret edecek olan Müzebüs’ün yeni durağı Aksaray olacak.

Kısıtlı imkânlar, uzaklık gibi nedenlerle müzeye gelemeyen öğrencilere ulaşmak amacıyla Rahmi M. Koç Müzesi’nin 2003 yılından bu yana sürdürdüğü gezici müze geleneği bu yıl da devam ediyor. 15’inci eğitim ve öğretim yılı yolculuğuna başlayan Müzebüs, Aksaray’da öğrencilerle buluşacak.

Müzebüs’ün Aksaray turu, 12 Mart tarihinde Taşpınar İlkokulu ile başlayacak. Müzebüs, 13 Mart tarihinde Gülağaç ilçesinde Kızılkaya Ortaokulu’nu, 14 Mart tarihinde yine Merkez Yusuf Hakiki Baba Ortaokulu’nu ve 15 Mart tarihinde yine Merkez Oğuzata Ortaokulu’nu ziyaret edecek.  Müzebüs son olarak 16 Mart tarihinde Merkez Karkın Şehit Cumali Çağlar Ortaokulu’na konuk olacak.

 

Müze görmeyen çocuk kalmayacak

“Yola çıktığı günden bu yana  yana 2.084 okulun 450.130 öğrencisine ulaşan gezici müze, bu yıl da 30 ilde 130 okul ve 30 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.’’

Eğitim-öğretim yılı boyunca yaz kış, köy kasaba demeden ilerleyen Müzebüs’te ulaşım, iletişim, kuvvet-hareket ve çevre bilinciyle ilgili teknolojik gelişimi gösteren 70 obje sergileniyor. Bu objeler arasında buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon, güneş saati, güneş pilli araba vb. bulunuyor. Müzebüs’ün ziyaret rotasında yer alan okullar milli eğitim müdürlükleri ile irtibata geçilerek belirleniyor.

Müzebüs hakkında:

Yılda 28-30 il dolaşan Müzebüs her ilde Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla seçilmiş okullarda uzun süre kalabiliyor. Müzebüs’te iki eğitmenin yanı sıra 70 obje hakkında bilgi ve belge de bulunuyor. Çocuklar objeleri yakından görebildikleri gibi onlara dokunabiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.