Dolar 32,3717
Euro 34,9902
Altın 2.326,00
BİST 9.097,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Nilhan Osmanoğlu, dedesi Abdülhamid Han’ı anlattı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Nilhan Osmanoğlu, Sultan Abdülhamid Han’ın siyasi zekâsı yüksek bir isim olduğunu söyledi.

Nilhan Osmanoğlu, dedesi Abdülhamid Han’ı anlattı
Aksaray Anadolu AŞ
1 Kasım 2017 17:06

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Nilhan Osmanoğlu, Sultan Abdülhamid Han’ın siyasi zekâsı yüksek bir isim olduğunu söyledi.

Hümayun Sohbetlerinde II. Abdülhamid Han’ı anlatan, beşinci kuşak torunlarından Nilhan Osmanoğlu, köklü bir aileden geliyor olmanın çok büyük bir mesuliyet olduğunu belirtti. Arada kan bağının olmasının ötesinde, onların bu toplumun dedesi, ecdadı olduğunu dile getiren Osmanoğlu, hâlihazırda dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşayan 25 Şehzade ve 13 Sultan olduğunu, belirli zamanlarda bir araya gelebildiklerini kaydetti. Aile geleneklerinden söz eden ve bugün de bir takım aile içi protokoller uyguladıklarını kaydeden Nilhan Osmanoğlu, evlat yetiştirmeye de vurgu yaptı. Bir kızı ve bir oğlu olduğunu anımsatan Osmanoğlu, “Evlat yetiştirirken öncelikli olan husus Allah korkusu olan bireyler yetiştirmektir. Evladınız doktor olmuş, öğretmen olmuş, mühendis olmuş… Eğer Allah korkusu yoksa hiçbir şey olmamıştır. Bu husus bizim için önemli. Sonrasında, muhakeme yeteneği gelişmiş bireyler olmasına gayret ediyoruz” dedi. Abdülhamid Han’ı şehzadelik döneminden itibaren anlamak gerektiğine değinen Osmanoğlu, şunları söyledi: “Kimsenin tahta çıkmasına ihtimal vermediği bir şehzade. Kendisi, feraset ve öngörü sahibi. Küçük yaşlarında bile tahta hazırlanmış ve ebet müddet devlet derdi olan, siyasi zekâsı olan bir insan. Abdülhamid Han ketum birisiydi ve öyle olmak zorundaydı. Onun siyasetini şimdilerde anlamaya başlıyoruz. Bugün İsrail resmi olarak başkentine Kudüs diyemiyorsa bu Abdülhamid Han sayesindedir. Bu siyaseti ancak bugün anlayabiliyoruz. Sultan Abdülhamid Han barışçıl bir politika izlemiştir.”

Sunumun ardından ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Nihan Osmanoğlu’na ve etkinliğin moderatörü Orhan Karaağaç’a katılımları için teşekkür ederek, çeşitli hediyeler takdim etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.