Dolar 32,3404
Euro 35,0988
Altın 2.239,16
BİST 8.807,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Nitelikli işgücü için eğitim programları devam edecek

Aksaray İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Şeref Ataklı başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi..

Nitelikli işgücü için eğitim programları devam edecek
Aksaray Anadolu AŞ
19 Ekim 2015 17:35

Vali Şeref Ataklı işbaşı eğitim programları ile nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine yönelik çeşitli meslek dallarında kurs programlarının devam edeceğini belirterek sanayide ve diğer alanlarda yetişmiş eleman ihtiyacının karşılanması gerektiğini söyledi.

Girişimcilik eğitim programları ve açılan mesleki kurslarda eğitimlerinin amacına ulaşmasının önemli olduğunu belirten Vali Ataklı, bu programlardan mezun olan kişilerin kalifiye, aranan insanlar olarak istihdamda görülmesi gerektiğini belirtti.

Toplantıda Aksaray Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Bülent Bekin kurul üyelerine 2015 yılı faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Bekin, işe yerleştirme ile ilgili verdiği bilgide 2015 yılında Eylül ayı sonu itibariyle 1.389 erkek, 481 kadın olmak üzere toplamda 1.870 kişinin kurum tarafından işe yerleştirildiğini söyledi.

İşgücü uyum faaliyetleri, işsizlik sigortası ve kısa çalışma ödenekleri, engelli ve eski hükümlüler ile ilgili yapılan çalışma ve eğitim faaliyetleri hakkında kurul üyelerini bilgilendiren Bekin, ilgili kurum ve kuruluşlar ile koordinasyon ve işbirliğinde çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.

Bekin, İşbaşı eğitim programı ve girişimcilik eğitim programları düzenlediklerini belirterek programların başarılı şekilde sürdürüldüğünü ifade etti.

Toplum Yararına Programı kapsamında Aksaray’a yaklaşık 2000 kişilik kontenjan tahsis edildiğini belirten Bekin, Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediyeler, Orman İşletme Müdürlüğü ve çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarıyla kişilerin 6-9 ay süresince istihdam edildiğini belirtti.

Toplantıda DSİ Genel Müdürlüğünce açılması planlanan işmakinası operatörlük kursu ile Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün hükümlülere yönelik eğitim programları hakkında bilgi sunulurken, kurul üyelerinin görüş ve önerileri alınarak Aksaray’da istihdama yönelik çalışmalar değerlendirildi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, Belediye Başkan Yardımcısı Güven Kemerkaya, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve sendika temsilcilerinden oluşan kurul üyeleri katıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.