Dolar 32,3745
Euro 35,0121
Altın 2.324,37
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 19°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

O Vali’nin damadı darbeci çıktı!

2008-2012 tarihleri arasında Aksaray Valiliği görevini yürüten Orhan Alimoğlu’nun damadı darbeci çıktı..

O Vali’nin damadı darbeci çıktı!
Aksaray Anadolu AŞ
24 Ağustos 2016 19:15

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz akşamı başarısız sonuçlanan kanlı darbe girişimine katılan ve daha sonra yakalanarak tutuklanan 3. Hava Ana Jet Üssü Komutanlığında görevli Hava Pilot Kurmay Binbaşı Mehmet Fatih Özkan’ın eski Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu’nun damadı olduğu ortaya çıktı.

TSK içinde yuvalanmış FETÖ örgütü üyesi bir grup asker tarafından 15 Temmuz akşamı yapılan ve başarısız olan darbe girişiminde İstanbul’da Moda Düğün salonunda Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ı kaçıran ekibin içinde yer alan Hava Pilot Kurmay Binbaşı Mehmet Fatih Özkan’ın son kararname ile merkeze çekilen Orhan Alimoğlu’nun damadı olduğu ortaya çıktı.

Konya 3. Ana Jet Üssü Komutanlığı 135. Filo’da Harekat Eğitim Subayı Kurmay Binbaşı Mehmet Fatih Özkan’ın darbeden saatler önce görev alacak pilotlara ‘Gizli bir görev var’ diyerek operasyon hakkında detaylı bilgiler vermediği ve teçhizatlı Cougar helikopterinin lider pilotu olduğu ifadelerde ortaya çıktı. 3. Ana Jet Üssü 135. Filo’da görevli Pilot Üsteğmen Mustafa Şenyüz’ün verdiği ifadelerde Vali Alimoğlu’nun damadı Kurmay Binbaşı Mehmet Fatih Özkan’ın kendinden üst rütbelileri yönlendirerek filoyu yönettiği de ortaya çıktı.

Darbeci pilot damadın daha sonra yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Sincan cezaevine gönderildiği ve TSK’dan ihraç edildiği öğrenildi.

22 Aralık 2008 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan valiler kararnamesi ile Aksaray Valiliğine atanıp, 19 Mayıs 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan valiler kararnamesi ile Hakkari Valiliğine atanan eski Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu’nun, 15 Temmuz sonrası damadının darbeci olduğu anlaşılması üzerine kendisinin de FETÖ kapsamında geniş çaplı incelemeye alındığı öğrenildi.

Alimoğlu, 1 Haziran 2016’da yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Merkez Valiliğine çekilmişti.. (Kaynak: NTV)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.