Dolar 32,3408
Euro 35,1094
Altın 2.240,60
BİST 8.908,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 7°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Ocak Başkanı Akbulut’dan ölüm yoluna tepki

Aksaray-Akin yolunda yaşanan ölümlü trafik kazalarının bir şekilde önlenmesini isteyen Aksaray Ülkü Ocakları İl Başkanı Ali Akbulut, gereken önlemlerin alınmasını istedi.

Ocak Başkanı Akbulut’dan ölüm yoluna tepki
Aksaray Anadolu AŞ
26 Temmuz 2017 00:28

Aksaray-Akin yolunda yaşanan ölümlü trafik kazalarının bir şekilde önlenmesini isteyen Aksaray Ülkü Ocakları İl Başkanı Ali Akbulut, gereken önlemlerin alınmasını istedi.

Ocak Başkanı Akbulut şunları söyledi:

“Aksaray’da son günlerde bir çok kaza meydana gelmektedir. Bu zincirin son halkası olarak Aksaray-Akin yolu olarak bilinen yolun 20. Km’sinde ölümlü bir kaza meydana gelmiştir. Bu elim kazada 3 hemşehrimiz hayatını kaybetmiş ,3 hemşehrimiz de yaralanmıştır. Kullanıma az bir süre önce açılmasına rağmen halk arasında ölüm yolları olarak adlandırılan bu yollarda şu ana kadar birçok ölümlü kaza ve onlarca maddi hasarlı kaza olmuştur. Bu kazalara rağmen sinyalizasyon hiçbir zaman doğru dürüst çalışmamıştır.Bu güzergahlarda yol genişletme çalışması beklenirken yolumuz daraltılmış, virajların düzeltilmesi beklenirken virajlar daha keskin bir hal almıştır ve kazalara davetiye çıkarmaktadır. Normal şartlarda Kırşehir’e kadar devam etmesi planlanan ve gereken yolun Tuzlu Su mevkiinde başlayıp bir çok köyü geçerek Balcı Köyünde son bulmaktadır. Yaklaşık 40-45 km arası yapılan bu yol 50 ye yakın köye ulaşım imkanı sağlamaktadır. Bu yolun Ortaköy ve cevre köylere ulaşım mesafesini kısa tutmasından dolayı genelde ulaşım tercihi burada yoğunlaşmaktadır. Yol yapım çalışması bittikten sonra devletin imkanlarını kendi imkanlarıymış, bir parti hizmetiymiş gibi gösteren ve o yolda fotoğraf çekilen, bu işin reklamını yapan Ortaköy’lü siyasiler bizim gözümüzde sınıfta kalmış, yol yapımını kendi başarıları gibi lanse edenler bu kazaların sorumluluğunu kime yükleyecektir? Baştan savma yapılan bu iş ve işçilik ölümlere, gözyaşlarına yol açmaktadır. Başta karayolları yetkilileri ve karayolu çalışmalarını yürüten şirketler bu hususta sorumluluğu bulunan tüm yetkililer, adeta üç maymunu oynamıştır. Aksaray ili hepimizin de malumu olduğu gibi birçok geçiş yolu üstünde yüzyıllardır bir üs görevi görmüş ,bu görevi başarı ile devam ettirmiştir .Tarihi ve ekonomik bir çok önemi olan bu yolda yol düzenlemelerine gerekli önem verilmedi. Mezarlığa dönüşen bir nevi bu ölüm yolu vicdan ve sorumluluk sahibi olan bütün yetkililerce göz ardı edilmemelidir. Ne zamana kadar bu ölümlere seyirci kalacaksınız? Buranın standartlara uygun yapılması için biz Aksaraylılar daha ne zamana kadar kurban vereceğiz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.