Dolar 32,3401
Euro 35,1148
Altın 2.238,24
BİST 8.791,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Okul bahçelerine fidan dikimi yapıldı

Sezai Karakoç Ortaokulu ve Somuncu Baba Anadolu Lisesinde fidan dikimi yapıldı..

Okul bahçelerine fidan dikimi yapıldı
Aksaray Anadolu AŞ
23 Mart 2016 17:20

Vali Şeref Ataklı’nın eşi Adile Ataklı hanımefendi ve Kadın Platformu üyelerinin de katılımları ile Sezai Karakoç Ortaokulu ve Somuncu Baba Anadolu Lisesi bahçeleri dikilen fidanlarla yeşerdi.

Törende konuşan Adile Ataklı hanımefendi, Doğanın tüm canlıların ortak evi olduğunu belirterek son 50 yılda yaşam tercihlerimiz nedeniyle doğanın üçte ikisini tahrip ettiğimizi bunun sonucu olarak sağlıklı suya, toprağa, havaya ve de güvenilir gıdaya ulaşma oranımızın her geçen gün azaldığını söyledi. Şu anda bir yol ayrımında olduğumuzu belirten Adile Ataklı hanımefendi: “Ya doğayı yok etmeye devam edeceğiz ya da elimizde olana sahip çıkacağız. Ağaç doğanın meyvesidir, ağaç olmayan yerler yağmur almayarak bozkırlar halini alır ya da düzensiz yağışlar nedeniyle felaketlere sebep olur” dedi.

Her yıl belli sayıda ağaç dikimini Devlet politika haline getirdiğini ancak vatandaşlarımızda bunu kendilerine bir görev addetmeleri gerektiğini belirten Ataklı hanımefendi, Türkiye için, Aksaray için bunu yapmak gerektiğini söyleyerek “Geçen yıl Sayın Cumhurbaşkanımızın eşleri Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde ‘Bereket ormanları’ ismiyle bir kampanya başlatıldı. Biz de Aksaray’da bu kapsamda 1200 ağaç diktik, 1000’in üzerinde de öğrencilerimize fidan dağıttık. Ayrıca geçen yıl Aksaray’da Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık hatıra ormanları ağaçlandırmaları ile beraber okullar, sağlık ocakları, camiler ve mezarlıklarda toplam 35 bin fidan dikimi gerçekleştirildi. Bu fidanlardan bağımsız vatandaşlarımıza da ücretsiz 110bin fidan dağıtımı yapıldı. Amacımız bu yıl bu sayıları 2 ye katlamak” diye konuştu.

Öğrencilere ağaç dikmenin önemi ve faydalarından bahseden Adile Ataklı hanımefendi, öğrencilere, “bir ağaç dikip ağaç meyve verene kadar onu koruyup kollarsanız bu sizin için bir sadaka olur. Hatta o kişi öldükten sonra dahi o ağacın meyvesinden insanlar, hayvanlar, böcekler faydalanacağı için ona yazılan sevapta devam eder. Ülkemizde okula giden 18 milyon çocuk var, her çocuğumuz yılda bir defa dahi olsa ağaç dikse her yıl ülkemize 18 milyon ağaç dikilmesi demektir” dedi. Öğrencilerimize her diktikleri ağaca isim vermelerini, bu sayede ağaçları ile aralarında organik bir bağ oluşmasını isteyerek bu bağ sayesinde çocukların kendi ağaçlarına daha iyi bakacaklarını belirtti.

Konuşmanın ardından Adile Ataklı Hanımefendi, Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, eşi Asiye Bayhan hanımefendi,  Orman İşletme Müdürü Mehmet Taşan, Kadın Platformu üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler okul bahçesine ağaç dikerek ilk can suyunu verdiler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.