Dolar 32,3390
Euro 35,1195
Altın 2.238,65
BİST 8.760,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Okula yeni başlayan çocuklarınıza göz muayenesi yaptırın

Aksaray Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Erdoğan Yaşar, okula yeni başlayan çocukların göz muayenesinden geçmesinin büyük önem taşıdığını söyledi..

Okula yeni başlayan çocuklarınıza göz muayenesi yaptırın
Aksaray Anadolu AŞ
26 Eylül 2016 12:25

Aksaray Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Erdoğan Yaşar, anne ve babalara seslenerek okul çağına gelmiş çocukların okula başlamadan önce mutlaka göz muayenelerinin yaptırılmasını istedi.

Göz problemlerine bağlı olarak okulda öğrenme güçlüğü ve konsantrasyon eksikliğinin olabileceğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Yaşar;

“Göz bozukluğu olan ve tedavi edilmeyen çocuklarda, ilerideki okul hayatını ve günlük yaşantısını olumsuz yönde etkileyecek bu durumu ortadan kaldırmak ve okul performansını arttırmak için okul öncesi ve okulu döneminde çocuklar düzenli olarak göz muayenesi olmalıdır” dedi.

Çocuklarda en sık görülen göz rahatsızlıklarının kırma kusurları (miyopi,hipermetropi,astigmatizma), şaşılık, göz tembelliği ve göz enfeksiyonları olduğunu söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Yaşar, “Erken yaşta saptanan kırma kusurları ve şaşılık gibi durumlar, erken tanı ile tedavi edilebilir ve buna bağlı oluşabilecek göz tembelliği de engellenmiş olur .Ayrıca  göz  tembelliği erken yaşta saptanmışsa tedavi ile düzelebilir . Göz tembelliğinde kritik yaş ilk 4 yaş olmakla birlikte okul öncesi 6-7 yaşta yakalanan hastalıklarda tedavi ile başarı şansı yüksektir. Süresi kişiden kişiye değişmekle birlikte bu kritik yaşlardan sonra göz tembelliği tedavisi fayda sağlamayabilir.

ÇOCUĞUNUZUN GÖZ RAHATSIZLIĞI OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜN

Aksaray Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Erdoğan Yaşar, “Görme sıkıntısı yaşayan çocuklar çevresini ve sınıf tahtasını net göremezler, kitap okurken ve ders çalışırken baş ağrısı çekerler. Eğer çocuk sınıfta tahtayı görmediğini söylüyorsa, kitap okurken satırları atlıyor ya da kitabı çok yakınlaştırıyorsa, deftere yanlış yazıyorsa, yakından televizyon izliyorsa, bir yere baktığında her iki göz paralel bakmıyor ve gözlerde kayma oluyorsa mutlaka bir göz hekimine kontrole götürülmelidir” dedi.

GÖRME BOZUKLUĞU OLAN ÇOCUKLARDA VAKİT KAYBETMEYİN

Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Erdoğan Yaşar; “Görme bozukluğu saptanan çocuklarda vakit kaybetmeden gözlük ile mevcut hipermetropi, miyopi, astigmatizma gibi kırma kusurları giderilerek görmeleri sağlanabilir. Eğer çocukta göz tembelliği mevcut ise onun tedavisine de hemen başlanmalıdır. Göz tembelliği tedavisine ne kadar erken başlanırsa o kadar fayda sağlanacağı için, bu durum çocuk için ömür boyu önemli olacaktır. Yine varsa, saptanan şaşılığın tedavisi de yapılarak çocuğun görme kalitesi artırılmış olacaktır” dedi.

Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Erdoğan Yaşar, özellikle ilkokul birinci sınıfları okutan öğretmenleri uyararak, sınıflarını bulunan öğrencileri göz taraması için polikliniklere yönlendirmeleri isteyerek, Aksaray Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları uzmanları olarak göz taraması konusunda yardımcı olacaklarını söyledi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.