Dolar 32,3373
Euro 35,1899
Altın 2.246,00
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Okuma Yazma Seferberliği Yürütme Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi

Okuma Yazma Seferberliği Yürütme Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi
Aksaray Anadolu AŞ
19 Şubat 2018 21:00

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan öncülüğünde başlatılan “Okuma Yazma Seferberliği” kapsamında ilimizde oluşturulan okuma yazma seferberliği Yürütme Kurulu toplantısı Vali Aykut Pekmez başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı salonunda eşi Yeşim Pekmez Hanımefendinin de katılımıyla düzenlenen toplantıda, TÜİK verilerine göre ilimizde toplam 16 bin kişi okuma yazma bilmiyor. Birinci önceliğimiz bu okuma yazma bilmeyen kesimi tespit etmek diyen Vali Aykut Pekmez; Seferberliğin amacının Okuma yazma öğretmek ve okuma yazma bilmeyen sayısını en aza indirmek olacağını söyledi. Vali Pekmez konuşmasında “Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Müftülüğümüz, İl Sağlık Müdürlüğümüz, Belediyelerimiz ve Muhtarlarımıza önemli görevler düşüyor. 2018 yılında bu kadar çok okuma yazma bilmeyenin olması şaşırtıcı. İnşallah birlikte çalışarak okuma yazma bilmeyen sayısını en aza indireceğiz” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal yaptığı konuşmada “Okuma Yazma Seferberliği konusunda İlkokullarımızın Müdürlerini bilgilendirdik Öğrencilerimizi ile görüşerek çevrelerinde okuma yazma bilmeyen varsa tespit edecekler, ayrıca İl Müftülüğü ile koordineli halde Camilerden duyurular yapılmasını sağlayacağız. Halk Eğitim olarak kurs açılmasını gerektiren 12 kişi şartını da bu seferberlik kapsamında kaldırdık, 1 kişi dahi müracaat etse kurs açacağız. Ayrıca kurslarımızı sadece Halk Eğitim Merkezlerinde değil en yakın okul, eğitime uygun yerler ve hatta eğitim yerine gelemeyenler için evler de dahi kurs açabiliriz” dedi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, Belediye Başkan Yardımcısı Güven Kemerkaya, Yürütme Kurulu Üyesi İlgili Kurum ve STK Temsilcileri ile Görsel ve Yazılı Basın temsilcileri katıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.