Dolar 32,3401
Euro 35,1148
Altın 2.238,24
BİST 8.791,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Okuyucu Mektubu – Yeni Başkan İyi Dinle Sözümüzü

Okuyucu Mektubu – Yeni Başkan İyi Dinle Sözümüzü
Aksaray Anadolu AŞ
9 Aralık 2018 16:55

Koltuk sahibi olmak için kimi çabalar olmaz kimi de ummadığı anda bulur. Şimdi herkes Aksaray’da kimin başkan olacağını konuşuyor. Çoğu da boş konuşuyor. Şu olursa şöyle, bu olursa böyle olur diyerek kendi işini bırakıp herkes siyasetçilik oynuyor. Mart sonuna kadar 4 ay boyunca işi-gücü bırakıp siyaset konuşmak insanın önce kendine sonra da devletine ihanetidir. Herkes işine bakmalı. Bu çok önemli ama başka bir konu. Yani vatandaşın eksiği, yanlışı başka bir yazının konusudur. Ömrüm olur da yazar mıyım bilmem ama niyetim sadece bu konuda yazmak isterim.

Şimdi gelelim yeni başkana diyeceklerimize.

Ak Parti yeni bir isimle seçime girecek. Şu anki tepkilere bakılırsa Ak Parti kazanamaz. Sağlam seçmenler bile tepkili. Ama bazılarının tepkisi çok saçma. “Daha dünkü çocuk bu yahu” diye tepki gösterenlerin mevcut başkanın da tam da bu yaşta başkan olduğunu unutuyorlar galiba. Haluk Yazgı da 38 yaşındaydı. Evren Dinçer’i sırf yaşından dolayı eleştirmek meselenin özünü anlamamak demektir. Vatandaşın konuşacağı bu değil liyakat olmalı. Bildiği halde memlekete faydasını-zararını konuşmayanlar gafildir.

Bir de İYİ Parti’nin adayının kimin olacağı önemlidir. Hatta çok önemlidir. Eğer Ayhan Erel ya da Turan Yaldır olursa Ak Parti asla kazanamaz. Ama İYİ Parti zayıf aday çıkarır MHP de güçlü bir aday çıkarırsa işte o zaman son ana kadar beklemek gerekecek.

Kim başkan olursa olsun bizim diyeceğimiz yani vatandaşın söyleyecekleri değişmeyecek.

Onun içindir ki

Yeni başkan iyi dinle sözümüzü!

Nevzat Palta göreve gelirken “ben Osman Ertuğrul gibi reklama bütçe ayırmayacağım, kamunun parasını çarçur etmeyeceğim, kibirlenmeyeceğim, tevazudan ayrılmayacağım” dedi mi? Elbette daha fazlasını dedi. Ama 19 Mayıs, 30 Ağustos gibi milli günlerin kutlanması için hazırlanan afişlerde bile kendinin gülen bir fotoğrafını koydurdu. Kibirden çatlayacak gibiydi. Bir yaz sezonunda aynı caddede tam 3 defa kaldırım çalıştırması yaptırıp devletin parasını, yani bizim paramızı çöpe attırdı. İnsanlarla tokalaşırken sanki vebalıyla tokalaşır gibi parmaklarının ucuyla sırf poz vermek adına tokalaştı. Kısacası vatandaş “şu gitsin de kim gelirse gelsin” dedi. Daha dünkü çocuk dedikleri Haluk Yazgı bir anda sürpriz yumurtadan çıkar gibi çıktı ve başkan oldu. Karşısında güçlü bir aday olsa işi zor olabilirdi ama yine de kazanırdı. Çünkü millet Yazgı’ya oy vermedi. Ak Parti’ye verdi. Çok az da olsa bazıları da Nevzat Palta’dan daha iyi olur diye düşünerek verdi. Ama sonuç fiyasko. İlk geldiğinde çok basit işleri bir gecede yaptırdı ve bunun reklamını yaptı ama aynı yeri yine eskisine döndürdü. Şehre adi plastikten birkaç heykel-anıt diktirdi ve buna “eser” diyecek kadar aklımızla alay etti. Basın bana iyi desin diye yedirmedik para bırakmadı. Kimseyi kırmamak için o kadar çok personel aldı ki iki kişilik odada yedi kişi sıkışmak zorunda kaldı. Olan yine bizim paramıza oldu. Eski terminalin mahvetti. Alt geçite harcanacak parayla trafiği rahatlatmak için daha mantıklı işler yapılabilecekken 10 ay boyunca vatandaşa eziyet edildi. Festivallerin çeşitleri yapıldı her sene ve dehşet paralar harcandı. Musluktan su içeceksiniz diye diye oyaladı vatandaşı. Palta döneminde başkan yardımcıları normal araca binerken Yazgı en lüks araçları kiraladı. Hatta hanımının hem aracı, hem şoförü hem de asistanı var. Daha hangi birisini yazalım. Her şey ortada işte. Palta’dan kurtulduk derken şimdi bu Yazgı’dan kurtulmayı iki kat fazla istiyoruz.

İyi de yeni gelen başkan da acaba “Yazgı bile bundan iyiydi” dedirtirse yandı gülüm keten helva!

Yeni başkan eğer kendini beğenmişin tekiyse kimseyi dinlemez ve sözümüz boşa gider. Eğer akıllı birisiyse etrafındakilerin dediklerini dinler.

Yeni başkana şimdilik şunları hatırlatmak isteriz.

En başta yalakaları etrafından uzak tutmalısın. Kendi paranı nasıl harcıyorsan devletin parasını da öyle harca. Birilerinin hatırı için olmayacak işlere imza atmamalısın. İmara açılmayacak yerler için sonuna kadar mücadele etmelisin. Yollarda çukurlar eğer gölete dönüyor diyorlarsa makam aracınla sokakları bizzat gezip görmelisin. Su içilmesini geçtik diş bile fırçalanmıyor derlerse musluktan akan suyu bizzat kontrol etmelisin. Kısacası geldiğin yeri unutmamalısın. Kibirlenmeden 5 senenin göz açıp kapayıncaya kadar geçeceğini asla unutma.

Kim seçilirse seçilsin ama Aksaray’a hizmet etsin duamızdan başka bir de seçim günü oyumuz var. Bu bilinçle oyumuzu vereceğiz. Siz de aynı bilinçle seçime ve sonrasına hazırlanın.

YORUMLAR

  1. Berk ulusoy dedi ki:

    Yaziyi kim yazdi ise tebrik ederim.

  2. HAKAN RAŞİD dedi ki:

    VALLA TAM ÖZETLEMİŞ KONUYU
    tebrikler