Dolar 32,3237
Euro 35,0903
Altın 2.300,90
BİST 9.075,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Ölümlü kaza sonrası yol kapatma eylemi yapıldı

Aksaray-Adana karayolunda 80 yaşındaki sürücünün yaşamını yitirdiği trafik kazasından dolayı bir grup vatandaş, önlem alınması için kazanın olduğu bölgede yolu trafiğe kapattı..

Ölümlü kaza sonrası yol kapatma eylemi yapıldı
Aksaray Anadolu AŞ
15 Eylül 2017 00:37

Aksaray-Adana karayolunda 80 yaşındaki sürücünün yaşamını yitirdiği trafik kazasından dolayı bir grup vatandaş, önlem alınması için kazanın olduğu bölgede yolu trafiğe kapattı.

Edinilen bilgiye göre, Adana-Aksaray karayolunun 21. kilometresinde dün Ahmet Recai Diyap (64) idaresindeki yabancı plakalı otomobil, Aksaray-Adana karayolunun 21. kilometresinde Bayram Ali Turgut (80) yönetimindeki 68 BR 020 plakalı otomobille çarpıştı.

Kazada, sürücü Turgut olay yerinde yaşamını yitirdi. Diğer aracın sürücüsü Diyap ile eşi Gülyan Diyap (60) yaralandı.

Turgut’un yakınları ve bölgede yaşayan vatandaşlar, bugün kazanın yaşandığı bölgede toplandı. Ellerinde “her geçiş ölüm tehlikesi”, “ölümlere son vermek için üst veya altgeçit istiyoruz” yazılı pankartlarla eylem yapan varandaşlar, karayolunu trafiğe kapattı.

Karayolundan merkeze bağlı Armutlu, İncesu ve Kutlu köylerine ayrılan yolun iyileştirilmesi ve güvenliğinin arttırılmasını isteyen gruptakiler, yol ile ilgili sıkıntılarını iletmek üzere yetkililerin gelmesini istedi.

Eylem nedeniyle karayolunda uzun araç kuyruğu oluştu.

Bir süre sonra vatandaşların yanına gelen Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Nail Sevgican, tedbir alınması için çalışma başlatacaklarını söyledi. Bunun üzerine vatandaşlar, yaklaşık 20 dakika boyunca trafiğe kapattıkları yolu tekrar açtı.

Grup adına gazetecilere açıklama yapan Halis Katman, bu yıl 6 kişinin bu yolda meydana gelen trafik kazalarında hayatını kaybettiğini, yetkililerden yolda önlem almalarını istediklerini belirtti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.