Dolar 32,3775
Euro 35,0510
Altın 2.326,39
BİST 9.080,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ kampanyası Aksaray’da başladı

‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ kampanyası Aksaray’da başladı
Aksaray Anadolu AŞ
7 Şubat 2019 20:21

İçişleri Bakanlığınca 12:00 ile 13:00 saatleri arasında tüm Türkiye’de eş zamanlı başlatılan kampanya Aksaray’da da 15 Temmuz Milli İrade Meydanı ve Kamber Gülizar Demir İlköğretim Okulu önünde bulunan yaya geçidinde trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacıyla “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” etkinliği programı yapıldı.

Programa Aksaray Valisi Ali Mantı, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, İl Jandarma Komutanı Albay Fuat Anık, Aksaray İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Aksaray Valisi Ali Mantı yaptığı konuşmasında;

“Bugün Ülkemizin Tamamında 12:00 ile 13:00 arasında Sayın İçişleri bakanımızın öncülüğünde “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” programı uygulanacaktır. 2019 yılı trafik yılı olarak ilan edilmiştir. Burada amacımız yayaların yaya geçidini kullanma bilincini arttırmak aynı zamanda araç sürücülerimizin de yayaların öncelik hakkının olduğunu bildirmek, bu konuda kanayan yaraya parmak basmak bu konuyu tekrar gündeme getirmek amacıyla ülke çapında böyle bir program düzenleniyor. Bugün Aksaray’ımızda 40 noktada uygulama yapacağız. Bunun 26 noktası okul diğer 14 noktası ise yaya geçitleri olacak. İnşallah Aksaray’ımızda bulunan yaya geçitlerini kullanma bilinci bir nebzede olsa artırılacak, inşallah bundan sonrada bu programlar artarak devam edecektir. Her yıl ülkemizde trafik kazalarında binlerce kişi ölmektedir. Dünya çapında trafik kazalarında yılda 1.135 milyon insan hayatını kaybetmekte, bizim 2018 yılı istatistiklerimize baktığımızda Aksaray’da 1.134 trafik kazası meydana gelmiş bunun 179’u yaya geçitlerine istinaden, yaya geçitlerinde kaynaklanan kazalar olmuştur. Burada fazla ölümlü kazamız olmamış ama maalesef geçen yıl bir kişi yaya geçitlerinde hayatını kaybetmiş. İnşallah böyle şeylerin olmaması, özelde Aksaray’ımızın genelde tüm ülkemizi ve dünyamızın bu konudaki kazalara kurban vermemek için farkındalık oluşturmak amacıyla bir araya geldik. Öncelikle böyle coşkulu bir kalabalık bir araya geldiği için tüm arkadaşlarımızı Emniyet Müdürlüğümüzü, Milli Eğitim Müdürlüğümüzü katılan tüm arkadaşlarımızı ve Aksaray’ımızı tebrik ve teşekkür ediyorum” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.