Dolar 32,3361
Euro 35,2001
Altın 2.247,23
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Önemli olan üniversiteye gitmek değil, insan olabilmektir

Üniversiteye hazırlanan gençlerle “Kariyer Günleri”nde bir araya gelen Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, iyi insan olabilmenin, üniversiteyi kazanmaktan çok daha önemli olduğunu ifade etti..

Önemli olan üniversiteye gitmek değil, insan olabilmektir
Aksaray Anadolu AŞ
25 Aralık 2015 16:47

– Bir Şekilde Üniversiteye Gidilir Ama… –

Abdülhamit Han Fen Lisesi öğrencileriyle buluşan Rektör Şahin, ASÜ’deki bölümleri, bilimsel araştırma imkânlarını, sosyal, kültürel ve sportif olanakları anlattı. Gençlerin ilgisini çekmenin oldukça zor olduğunu kaydeden Şahin, “Yakın bir zaman önce “Annem, babam beni neden anlamıyor?” eleştirilerinde bulunuyorduk; bugün bizler anne-baba olduk ve aynı şeyi çocuklarımız bizler için söylüyor. Kuşak farkları münasebetiyle gençlerin ilgisini çekmek oldukça zor” dedi. Gençlerin “Acaba lise bitecek mi, bittikten sonra ne olacak, üniversiteye gidebilecek miyiz?” sorusunu çokça merak ettiklerini söyleyen Prof. Şahin, “Bir şekilde üniversiteye girilir. Türkiye’de şu anda her ilde üniversite var, herkesin girebileceği puan düzeyinde bir okul var. Kendinizi çok fazla sıkmanıza gerek yok, ortalama bir performansla girebileceğiniz üniversiteler var. Ama üniversiteye girmekten daha önemlisi, insan olabilmektir. Çok sayıda soru çözen, çok çalışan ve doktor olan birisi, muayeneye gelen hastasına “Acaba bundan ne kadar para çıkar” gibi bir yaklaşımda bulunacaksa, ortada ciddi bir sorun var demektir. Karşınızdakinin bir insan olduğunu düşünmüyorsanız ve işe buradan başlamıyorsanız boşuna uğraşıyorsunuz demektir” diye konuştu.

– ASÜ Hızla Gelişen Üniversiteler Arasında –

Türkiye’de 190 civarında üniversite olduğunu ve bir noktadan sonra lise mezunlarıyla üniversitelerin kapasitesi eşitleneceği için sınavın ortadan kalkacağını belirten ASÜ Rektörü, “Kendini yetiştirmek ve insan olabilmek başka bir şey. Bu nedenle eğitim sürecinizi iyi değerlendirin” dedi. ASÜ’nün 10 yaşına girmek üzere olduğunu ve hızlı şekilde büyüdüğünü anlatan Prof. Şahin, şöyle devam etti: “Üniversitenin bugüne gelmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Üniversitemiz, genel üniversiteler arasında orta sıralarda yer alan bir üniversitedir. Bunun böyle olması anlaşılır, çünkü henüz 10 yaşındayız. Ancak ASÜ 2006 ve sonrasında kurulan üniversiteler arasında, çeşitli kıstaslara göre yapılan değerlendirmelerde 1’nci, 2’nci veya 3’üncüdür.”

Rektör Şahin, konuşmasının ardından soruları yanıtladı. Programın ardından Abdülhamit Han Fen Lisesi Müdürü Hacı Berber, Rektör Şahin’e çiçek takdim etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.