Dolar 32,3159
Euro 35,1191
Altın 2.296,14
BİST 9.064,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Ortak eğitim programına yabancı dil desteği planlanıyor

Ortak eğitim programına yabancı dil desteği planlanıyor
Aksaray Anadolu AŞ
29 Haziran 2018 22:48

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Ortak Eğitim Programı kapsamının yabancı dil eğitimleriyle genişletilip, daha da faydalı bir hale getirilebileceğini ifade etti.

Rektör Şahin Mühendislik Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı’nda konuştu. 2,5 ve üzerinde not ortalamasına sahip mühendislik öğrencilerinin son sınıfı okula hiç gelmeden, tam zamanlı olarak doğrudan fabrika ve firmalarda çalışarak tamamlaması ve mezun olmasını içeren Ortak Eğitim Programını önemsediklerini ifade eden Rektör Şahin, projeyi hem öğrenci, hem de sanayici açısından geliştirmeye çalıştıklarını vurguladı. Gerek şehirde, gerekse şehir dışında yaptıkları görüşmelerin ardından doğru bir iş ortaya çıkardıklarına dair kanaatlerinin kuvvetlendiğinden söz eden Prof. Şahin, bu programa dâhil olan fabrika, firma ve kurum sayısının giderek arttığını belirtti. Amaçlarının sadece öğrencileri akademik olarak eğitmek ve mezun etmek olmadığına dikkat çeken Şahin, “Gençler bizim evlatlarımız ve onlara çok daha fazla imkân sunmak durumundayız. Ortak Eğitim Programı sürecinde öğrencilerimizin yabancı dil eğitimlerine katkı sunmayı planlıyoruz. Özellikle uluslararası ölçekte iş yapan firmalar dil konusunu önemsiyor ve yabancı dil bilen öğrencilerin işlerine daha fazla yardımcı olabileceğini belirtiyor. Yabancı Diller Yüksekokulumuzu da bir ölçüde projeye dâhil ederek, not ortalaması 2,5 ve üzerinde olan öğrencilerimize, yıl boyunca yoğunlaştırılmış dil eğitimleri verilmesi için bir alt yapı oluşturabiliriz. Böylece öğrencilerimiz dil konusunda yaşadıkları sorunları aşma şansına sahip olurlar ve piyasa şartlarında bir adım daha öne geçebilirler. Ortak Eğitim Programını Türkiye’de tam zamanlı uygulayan ilk Üniversite olmak da bizleri ayrıca mutlu etmektedir” dedi. Şahin, konuşmasının devamında yeni açılan bölüm ve programlar, fiziki gelişmeler, akademik olarak ASÜ’nün kendi yaşıtı üniversiteler arasındaki durumu, devam eden yatırımlar, anaokulu, yeni kütüphane, bisiklet kültürünün gelişmesine dair süren çalışmalar hakkında da kısa bilgiler aktardı.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semih Ekercin’in fakülte özelinde akademik kadro, yayınlar, laboratuvarlar, fiziki durum, planlamalar ve ortak eğitim programına dair konuşmasının ardından Rektör Şahin, akademisyenlerin sorularını cevaplandırdı; önerilerini ve görüşlerini dinledi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.