Dolar 32,3358
Euro 35,1663
Altın 2.241,66
BİST 8.745,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Ortak Paylaşım ve Genel Değerlendirme Toplantısı yapıldı

Aksaray Valisi Şeref Ataklı başkanlığında ayda bir olarak düzenlenen ‘Ortak Paylaşım ve Genel Değerlendirme Toplantısı’ Aksaray Kültür ve Turizm Müdürlüğü ev sahipliğinde yapıldı..

Ortak Paylaşım ve Genel Değerlendirme Toplantısı yapıldı
Aksaray Anadolu AŞ
12 Kasım 2015 12:49

Vali Ataklı, kamu kurum ve kuruluşlarının daha sonuç alıcı çalışmalar yapması gerektiğini belirterek işbirliği ve koordinasyon ile Aksaray’ın gelişmesine hep beraber katkı sunmaya devam edeceklerini söyledi.

Vali Şeref Ataklı: “Aksaray’ın daha ileriye gitmesi, vatandaşlarımızın şartlarının çok daha iyi hale getirilmesi için görev yapıyoruz’

Toplantıda İl Kültür ve Turzim Müdürü Mustafa Doğan tarafından Aksaray’ın turizm değerleri bunların turizme sunulması için yapılan proje ve çalışmaları hakkında ayrıntılı bir sunum yapıldı.

Doğan sunumunda Aksaray’ın 11 bin yıllık tarihi geçmişi ile bir çok uygarlığa ev sahipliği yapmış, tarihi kalıntıları, uygarlıklara ait sanat eserleri, zengin folkloru ve doğal güzellikleri ile bölgesinde ciddi turizm potansiyeli arz eden şehirlerden olduğunu söyledi.

Aksaray’ın sahip olduğu doğal güzelliklerin ve tarihi eserlerin Türkiye ve tüm dünyada tanıtımlarının yapılması için önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Doğan, ziyaretçi sayılarının artması ve turizm altyapısının güçlendirilmesi ile bu alanda gelişmeye geliştirmeye devam ettiklerini söyledi.

Ihlara, Hasandağı, Güzelyurt, Selime, Belisırma, Selçuklu han ve kervansaraylar ve diğer önemli eserlere sahip olan Aksaray’ın turizm potansiyelinin en iyi şekilde kullanılması için Vali Şeref Ataklı öncülüğünde Ihlara ve Hasandağının turizm daha etkin şekilde kazandırılması çalışmalarının yürütüldüğünü vurgulayan Doğan: “14 kilometre uzunluğundaki Ihlara Vadisinin tamamında yürüyüş yollarının düzenlenmesi ve vadiye inişlerin daha iyi sağlanması için çalışmalarda sona gelindi. Hazırlanan projemiz Anıtlar kurulu tarafından onaylandı. Vadiye kurulacak teleferik sistemi ile ziyaretçiler Ihlara Vadisinin güzelliğini daha iyi görebilecekler. Hasandağı’nda kayak tesislerin oluşturulması için pist ve tesislerin proje çalışmaları devam ediyor.’dedi.

Ziyaretçi sayılarına değinen Doğan, Aksaray’ı 2014 yılında toplamda 1 milyon bin 76 kişinin ziyaret ettiğini 2015 yılı rakamlarınında bu düzeyde olduğunu söyledi.

5. Teşvik bölgesinde yer alan Aksaray’da yapılacak turizm yatırımlarının da bu kapsamda önemli avantajlar sağladığını ifade eden Doğan, Hasandağı Kış Sporları Turizm Merkezi, Narlıgöl, Termal Turizm Merkezi ve Hirfanlı Turizm Merkezinde yatırım yapacak yatırımcıların sağlanan tüm teşviklerden yararlanabileceğini belirtti.

Vali Şeref Ataklı altyapı eksikliklerinin giderilmesi ile Aksaray’ın turizmde alacağı payın artacağını söyledi. Vali Ataklı, bu konuda herkesin el birliği yaparak turizmin gelişmesi için gösterilen faaliyetlere destek olması gerektiğini belirtti.

‘Aksaray’ın biraz daha ileri gitmesi için gayret göstermeliyiz ’diyen Vali Ataklı, “El birliği güç birliği yaparak Aksaray’ın sorunlarının çözüme kavuşturacağız. Aksaray’ın daha ileriye gitmesi, vatandaşlarımızın şartlarının çok daha iyi hale getirilmesi için görev yapıyoruz. Bu kapsamda kamu kurum ve kuruluşlarının daha sonuç alıcı çalışmalar yapması gerektiğini belirtmek istiyorum. İşbirliği ve koordinasyon ile Aksaray’ın gelişmesine hep beraber katkı sunmaya devam edeceğiz.’ dedi.

Toplantıda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun’da sunum yaparak Aksaray Tarım Stratejik Planı ve uygulama çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Vali Şeref Ataklı’nın başkanlığında yapılan, kamu kurum müdürlerinin sorun ve ihtiyaçlarla ilgili görüşlerini paylaştığı toplantıya İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Hakan Eşitgen, Vali Yardımcıları Kubilay Ant, Şahin Bayhan, Armağan Önal, Haluk Sezen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ ile kamu kurum ve kuruluşları müdürleri katıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.