Dolar 32,3398
Euro 35,1213
Altın 2.234,53
BİST 8.730,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Ortak zorunlu dersler uzaktan öğretim yöntemiyle verilecek

Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ), her öğrencinin zorunlu ortak kapsamda alması gereken Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili ve Yabancı Dil derslerinin, uzaktan eğitim yöntemiyle verilmesine olanak sağlayan sistemin hazırlık çalışmaları tamamlandı..

Ortak zorunlu dersler uzaktan öğretim yöntemiyle verilecek
Aksaray Anadolu AŞ
4 Ağustos 2016 13:42

2016-2017 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrenciler, adı anılan dersleri çevrimiçi ortamda görebilecek. Tüm dünyada yaygınlaşan; hem zaman, hem de ekonomik anlamda pek çok artı kazandıran sistemi ASÜ’ye de entegre edebilmek için ciddi bir hazırlık süreci geçirdiklerini kaydeden Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, “Sistemin işlerliğini Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimiz ile Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız yürütecek. Gerekli altyapı tamamlandı ve denemelerden de olumlu sonuç alındı. YÖK onayının ardından sistem işler hale gelecek” dedi.

Orta ve uzun vade hedeflerden de söz eden Şahin, “Orta vadede tezsiz yüksek lisans programlarını uzaktan eğitim sistemine dâhil etmeyi ve uzaktan öğretimle verilecek ders sayısını arttırmayı planlıyoruz. Uzun vade hedefimiz ise Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu kurmak” dedi.

ASÜ Rektörü Şahin, çalışmaların şekillenmesinde emeği olan Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selçuk Kılıç başta olmak üzere, tüm çalışanlara teşekkür etti ve sistemin sorunsuz şekilde ilerlemesi için gereken gayretlerin gösterileceğini belirtti.

İlgili çalışmanın son toplantısı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Özçifçi Başkanlığında yapıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.