Dolar 32,3412
Euro 35,1262
Altın 2.241,33
BİST 8.895,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 7°C
Cum 8°C
Cts 12°C

OSB 3. Genişleme Alanı Bakanlık tarafından onaylandı

OSB 3. Genişleme Alanı Bakanlık tarafından onaylandı
Aksaray Anadolu AŞ
3 Aralık 2016 14:59

Darbe girişimi sürecinde ülkenin gündem yoğunluğu yatırımlarımızın gecikmesine sebep oluşmuştur. Bir taraftan meclis çalışmalarının yoğunluğu bir taraftan PKK, PYD, DAEŞ vb. Terör Örgütleri ile mücadele bir taraftan batının ikiyüzlü tavrı ve onlara mücadele yoğun bir şekilde devam ederken, başta Grup Başkanvekilimiz İlknur İnceöz olmak üzere, milletvekillerimiz Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti, tüm bu yoğunluklar arasında şehrimizin yatırımlarını takip etmekte ve hızla sonuca ulaştırmaktadır. Bu dönemde aktif meclis çalışmaları ile beraber Aksaray’ımızın yatırımları için yoğun bir gayret sarf eden ve şehrimizin hem ekonomik hem ticari kalkınmasına katkı sağlayan Grup Başkanvekilimiz İlknur İnceöz’e Milletvekillerimiz Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti’ye ve Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı olarak sayın Valimiz Aykut Pekmez’e, Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı’ya Organize Sanayi Bölgesi 3. genişleme alanı için verdikleri desteklerden ve gayretlerinden dolayı hassaten teşekkür ediyor, Aksarayımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. dedi.

Aksaray’ın lojistik merkez üssü olması için çalışmaların devam ettiğini ifade eden İl Başkanı Karatay, Organize Sanayi Bölgesi’nin Aksaray’ın parlayan bir yıldızı, Aksaray’ın ise doğuyu batıya, batıyı da doğuya bağlayan önemli bir kavşak, geçiş güzergâhına sahip olduğunu ifade eden il başkanı Karatay, Bu özellik nedeniyle Aksaray OSB’nin yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Yeni yapılan çalışmalar ile birlikte Aksaray OSB’sinin lojistik üst haline geleceğini ve OSB’nin mevcut 1. Alanı ve 2. alanı ile birlikte toplam 800 hektar olup, 316 sanayi parselinden oluştuğunu, 316 sanayi parselinin tamamının yatırımcılara tahsis edilmiş olduğunu belirtti.

“Artan yatırım taleplerin beklenenden yüksek olması nedeniyle yapılan çalışmalarımız neticesinde 3. OSB genişleme alanı için başvurumuz bakanlıktan onaylanmıştır. Aksaray bölgesel teşvik sisteminde 5. bölgede bulunuyor ancak OSB olarak 6. Bölge teşvik avantajlarını çok iyi şekilde kullanmaktadır. 500 hektarlık 3. genişleme alanını açmak için çalışmalarımız sonuç vermiş ve mera vasfı kaldırılarak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Başbakanlık onayı aşamasına gelmiştir. 3. genişleme alanına olan yoğun yatırım talepleri nedeniyle 4. genişleme alanının da fizibilite çalışmalarına başlanmış bulunmaktayız. 500 hektarlık 3. genişleme alanının devreye girmesiyle birlikte 1.300 hektarlık alana ulaşacak olan Aksaray OSB’miz Türkiye’deki OSB’ler arasında 7. en büyük OSB olarak yerini alacak. Bu vesile ile 2020’li yıllarda 20 bin kişi istihdam hedeflediklerini belirtti.”

Bugün itibariyle 191 yatırımcı fabrika çeşitli sektörlerde faaliyet göstermektedir. Söz konusu bu işletmelerde 10 bin 500 kişi istihdam edilmektedir. İlimiz için son derece sevindirici bir gelişme olduğunu belirten İl Başkanı Abdulkadir Karatay, “Aksaray Organize Sanayi Bölgesindeki doluluk oranının %100 ve Türkiye genelindeki işletmeye geçmiş 226 OSB arasında olduğunu ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.