Dolar 32,3918
Euro 35,1481
Altın 2.325,22
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 18°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

OSB Müteşebbis Heyeti yeni üyeleri ile toplandı

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti yeni üyelerini belirledi.

OSB Müteşebbis Heyeti yeni üyeleri ile toplandı
Aksaray Anadolu AŞ
1 Ağustos 2017 16:57

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti yeni üyelerini belirledi. Vali Aykut Pekmez Başkanlığında Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda yeni müteşebbis heyeti üyeleri belirlenirken OSB’nin genel durumu hakkında değerlendirme yapıldı.

Toplantıya Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Müteşebbis heyet üyeleri Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Genel Meclis Başkanı Muammer Tüzün, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ ile Müteşebbis Heyet Üyeliğine seçilen İl Genel Meclis Üyeleri Selda Çıtak, Hakan Eren, Belediye Meclis üyeleri; Volkan Eroğlu, Ferhat Murat Ulu, Malik Ekinci, Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri; Ramazan Okutan, Ramazan Altınsoy, Ahmet Konak, Ümit Çetinkaya katıldı.

Üretim yapan 199 fabrika’da 11.600 kişi çalışıyor

Toplantıda OSB Müdürü Ayhan Ermiş tarafından OSB’nin son durumu hakkında bilgi verildi. Toplam 316 sanayi parseli bulunan Aksaray OSB’de 313 parselin yatırımcılara tahsis edildiğini ifade eden Ermiş bölgede 17 ayrı sektörde toplam 199 fabrikanın üretime geçtiğini 11.600 kişinin ise istihdam edildiğini belirtti. Üretime geçmeye hazır fabrika sayısının 53 olduğunu ifade eden Ermiş yapımı devam eden fabrika sayısının 49, proje çalışmaları devam eden fabrika sayısının ise 7 olduğunu bildirdi.

Vali Pekmez: “Aksaray’ın daha da gelişmesi için el birliği içinde çalışmaya devam ediyoruz”

Vali Aykut Pekmez Aksaray OSB’nin yatırım ve istihdamdaki gelişmesine katkı sağlamak için OSB Yönetim Kurulu ve OSB Müteşebbis Heyeti olarak her türlü gayreti gösterdiklerini bildirdi. Bölgenin ileriye yönelik ihtiyaçları doğrultusunda çalışmaların devam ettiğini ifade eden Vali Pekmez; el birliği içinde Aksaray’ın ve OSB’nin daha da gelişmesi için beraber çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Toplantıda daha sonra yeni Müteşebbis Heyeti üyeleri ile 500 hektarlık genişleme alanında yatırımcılara yapılacak sanayi parsellerinin tahsis kriterleri değerlendirildi. Denetim Kurulunun raporları okunurken yenilenen müteşebbis heyet üyelerinden denetim kurulu oluşturuldu.

OSB Yönetim Kurulu Toplantısı

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Toplantısı Aksaray Valisi OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Pekmez Başkanlığında OSB’de gerçekleştirildi.

Toplantıya Aksaray Belediye Başkanı OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haluk Şahin Yazgı yönetim kurulu üyeleri; Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ ve OSB Müdürü Ayhan Ermiş katıldı.

Vali Aykut Pekmez; bölgenin genel sorun ve ihtiyaçlarını değerlendirdikleri toplantıda yatırımcılardan gelen talepleride görüştüklerini bildirdi.

Aksaray OSB’nin konumu ve cazip avantajları ile yatırımcıların her zaman değerlendirdiği bir yatırım merkezi olduğunu vurgulayan Vali Pekmez; kentin tarım ve sanayide gelişmeye devam ettiğini bu noktada gerekli altyapı yatırımlarının planlanması ve gerçekleştirilmesi için hep birlikte gayret gösterdiklerini belirtti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.