Dolar 32,3347
Euro 35,1658
Altın 2.244,39
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Öteki elini de siz tutun, koruyucu ailesi olun!

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil AKTÜRK, korunma ve bakım altında bulunan 47 çocuğun 36 Koruyucu Aile yanında kaldığını, bu sayının arttırılması için çalıştıklarını ifade ederek Koruyucu Aile Hizmeti hakkında bilgi verdi..

Öteki elini de siz tutun, koruyucu ailesi olun!
Aksaray Anadolu AŞ
3 Kasım 2015 13:34

Koruyucu aile, çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocuklarımızın kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan, hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun aile ya da kişilerdir.

Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır.

Hoşgörülü, sabırlı, esneklik gösterebilen, güvenli ve şefkatli bir ortam sağlayabilen, sevgisi ile bir çocuğun hayatında fark yaratmak isteyen ve mevzuatta belirtilen şartları taşıyan, Kurumla işbirliği içinde çocuk yararına hizmet vermeye kendini hazır hisseden;

* T.C Vatandaşı,

* Sürekli Türkiye’de ikamet eden,

* 25-65 yaşları arasındaki,

* En az ilkokul mezunu,

* Düzenli gelire sahip, herkes koruyucu aile olabilir.

Koruyucu aile yanına yerleştirilen çocukların bakım, eğitim ve yetiştirilmelerine ilişkin harcamalara karşılık olmak üzere talepte bulunan koruyucu ailelere, çocuk başına aylık net ödeme yapılır. Bu ödemeler çocuğun yaş, eğitim ve engel durumuna göre değişiklik göstermektedir.

Koruyucu aile sözleşmesi devam eden koruyucu ailelerden, eşine veya bir yakınına bağlı olmaksızın emekliliğine esas sosyal güvencesi olmayan eşlerden birinin bir asgari ücret tutarı üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında isteğe bağlı sigortasını yaptırması ve ödeme belgesinin ibrazı halinde primleri aylık ödemelere ilave edilerek Bakanlıkça gönderilen ödenekten karşılanır.

Koruyucu aile bakımının, çocuğa sağladığı aile ortamının çocuğun psiko-sosyal gelişiminin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi açısından önem taşıdığını vurgulayan İl Müdürü İsrafil AKTÜRK, “Her Çocuğun Bir Ailesi Olmalı” sloganıyla vatandaşlarımızdan koruyucu aile olmaları talebinde bulunarak ayrıntılı bilgi vermek ve çay ikram etmek üzere vatandaşlarımızı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne davet etti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Adres ve Telefon : Kılıçaslan Mah. Bediüzzaman Bul. No: 83 Merkez / AKSARAY – 0382 212 46 78

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.