Dolar 32,3341
Euro 35,1806
Altın 2.244,90
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Özel çocuklara özel gezi

Özel çocuklara özel gezi
Aksaray Anadolu AŞ
23 Şubat 2019 12:45

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Yetim Biriminin ilgilendiği özel çocuklar Kayseri’ye eğitici ve eğlenceli bir gezi ile ödüllendirildiler.

İHH Başkanı Önder ÖZKAN, 6 yıldır aksamadan devam eden haftasonu kursu buluşmalarının aynı istek ve heyecanla devam ettiğini söyledi.

AKSARAY’DAN BİLİM İNSANI ÇIKSIN
Özel çocuklar, moral ve motivasyon amaçlı Kayseri Gezisi ile mutlu edildiler. Haftasonu gerçekleşen gezide Bilim Merkezi, Hayvanat Bahçesi ve Erciyes Dağı’nda kayak etkinliklerinin gerçekleştiğini belirten Dernek Başkanı Özkan, çocukların sosyal kişiliklerinin gelişmesi için her türlü imkanı sunduklarını söyledi. Çocukların bilim insanlığına özendirildiğini, böylece çok okuyup bilgilenmeleri için onları ve annelerini teşvik ettiklerini vurgulayan Özkan, büyük hedefler belirleyerek çocukları topluma faydalı bireyler olarak kazandırmak istediklerini ifade etti.

AKSARAY’DA 358 ÖZEL ÇOCUK DESTEKLENİYOR
Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim Bir Sen ve İHH İnsani Yardım Vakfı işbirliğinde yürütülmekte olan Yetim Projesi kapsamında İl genelinde Aksaray doğumlu  358 özel emanete maddi manevi destek verildiğini belirten Özkan, bunun ciddi özveri ve hassasiyet gerektiren bir proje olduğunu vurguladı. Özkan, çocuklara aylık 125TL maddi destek sunulduğunu sözlerine ekledi.

HAFTASONU KURSLARI
Projenin başlamasıyla çocuklara ve Annelerine sadece maddi yardım değil aynı zamanda manevi destek vermenin de önemli olacağından yola çıkarak haftasonu kurslarına karar verildiğini ifade eden Özkan, Aksaray’da alanında saygın ve takdir edilen gönüllü öğretmenlerle her pazar çocukların okul dersleriyle alakalı etüt yapıldığını söyledi. Okul derslerinin yanında değerler eğitimi, sosyal ve sportif faaliyetlerin de verildiği kursa çocukların çok istekli katıldığı ifade edildi.

ANNELERE YÖNELİK PROGRAMLAR
İHH Başkanı Özkan, çocukların annelerine yönelik de bir çok etkinliğin yapıldığını belirtti. Meslek edindirme kursları, haftalık buluşmalar, geziler, vb etkinliklerle annelerin psikolojik olarak rahatladıklarının gözlendiğini ifade eden Özkan, her mahalleden sorumlu Hanım görevlilerin düzenli olarak ailelere ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.

“BU ÇOCUKLAR HEPİMİZE EMANET” 
Özel çocukların Aksaray halkı olarak hepimize emanet olduğunu vurgulayan Özkan şunları söyledi: “Babanın olmadığı ve maddi sıkıntının bulunduğu bir evde her türlü psikolojik ve sosyolojik vakıa muhtemeldir. Bu sebeple özel emanet olarak kabul ettiğimiz çocuklarımıza tüm Aksaray olarak sahip çıkalım ve onları ilimize ve insanlığa faydalı bireyler olarak kazandıralım temennisi içindeyiz. Bu bağlamda kamu kurumlarımızın destekleriyle çok anlamlı somut gelişmeler gördükçe oldukça mutlu oluyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. “dedi. .

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.