Dolar 32,3404
Euro 35,1084
Altın 2.241,61
BİST 8.875,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 7°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Özel İdare karla mücadele ekipleri aralıksız çalışıyor

İlimizde etkili olan kar yağışının ardından kapanan yolları açmak için İl Özel İdare karla mücadele ekipleri seferber oldu..

Özel İdare karla mücadele ekipleri aralıksız çalışıyor
Aksaray Anadolu AŞ
20 Ocak 2016 20:45

Yoğun kar yağışının yaşandığı ilimizde, yağışın başladığı ilk günden itibaren İl Özel İdare karla mücadele ekipleri, köy yollarının ulaşıma açık kalması için üstün gayret gösteriyor. 2 bin 174 kilometrelik yol ağı üzerinde, toplam 176 köyün bulunduğu Aksaray merkez ve ilçelerde, bazı köy yolları ulaşıma kapandı. Kapalı olan köy yollarında çalışmalar titizlikle yürütülüyor.

İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, 12 adet greyder, 5 adet bıçaklı Kamyon, 2 adet Tuzlama Kamyonu ve 1 adet kar makinası ile birlikte son yerleşim yerine ulaşana kadar yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. yollarda büyük gayretle çalışan ekipler, yolların bir an önce ulaşıma açılması için çabalıyor.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Aksaray Merkez ve ilçelerde yoğun şekilde karla mücadeleye devam ettiklerini önceliğin Ana arter yolları ve taşımalı sistem yapan okulların ulaşıma açılması olduğunu söyledi. Kırsalda yaşayan vatandaşların ulaşımını rahat bir şekilde yapmaları konusunda büyük özveri gösterdiklerini aktaran Altundağ, “Aksaray Merkez ve ilçelerimizde kar yağışı ve tipi etkili olmaya devam ediyor. Özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı köy yollarının ulaşıma kapanmasına neden oluyor. Karla mücadele çalışmalarımız başarıyla sürüyor. Şuana kadar her hangi bir olumsuz olayla karşılaşmadık. Ekiplerimiz gece gündüz demeden çalışıyorlar. Köy yollarının açılmasında mesai mefhumu gözetmeden çalışan personelimize teşekkür ediyorum” diye konuştu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.